Gepost door: pharailde | juli 22, 2021

Vakantie 2021 – dag 6 (22/7)

Een dag met een zwarte rand, want toen ik beneden kwam, werd het kleine beetje hoop dat er gisteren was, meteen de kop ingeslagen: alles wat ik haar gisteren gegeven had, lag in een grote plas op de grond. Zoon S.W. vond Luna uiteindelijk onderaan de keldertrap, een klein, zielig hoopje ellende.

Het werd opnieuw een telefoontje naar de dierenarts, een definitief ditmaal. Maar toch eerst nog even dochter E. wakker gemaakt, zodat ook zij nog afscheid kon nemen.

Ze was – volgens schatting van de dierenarts – ongeveer twee jaar toen ze in 2006 bij ons kwam. Ze voelde zich hier snel thuis, kwam zeer graag tussen ons in de zetel liggen, hield ervan om geaaid te worden en kon spinnen als de beste. Tegenover de andere katten kon ze wel dominant zijn: ze duldde ze, maar ze moesten haar niet veel in de weg leggen, madam stond op haar strepen en deelde weleens een tik uit of er werd geblazen. Anderzijds gedroeg ze zich bij wederhelft E. soms als een hondje: ze volgde hem overal, liep soms naar de deur in de gang als ze hem hoorde thuiskomen en sliep geregeld bij ons op bed. Op zijn kant welteverstaan, en soms zelfs bovenop hem.

Tweemaal heeft ze ons behoorlijk ongerust gemaakt. Een eerste maal toen haar bekken verbrijzeld was, en ze meerdere weken op de zetel gekampeerd heeft, en dat tot onze grote verbazing volledig in orde gekomen is. En een tweede maal toen ze een paar dagen verdwenen was.

We hadden er goede hoop op dat ze stokoud ging worden, want ze bleef actief, en verzorgde zichzelf nog volledig, maar ik vrees dat de problemen met nieren en schildklieren haar toch te veel geworden zijn.

Je wordt nu al gemist, Luna.

In de namiddag vergezelde ik dochter E. voor haar eerste vaccinatie, waarna we nog gezellig de stad introkken om enkele boodschappen te doen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: