Gepost door: pharailde | juni 4, 2020

1000 vragen aan jezelf, afl. 5

41. Welk cijfer zou je je gezicht willen geven?

Een vijf. Niet echt lelijk, maar toch een aantal verbeterpunten.

42. Was je goed op school?

Middelmatig. Struikelvakken waren wiskunde en fysica, soms chemie, soms ook Frans. Wie mij kent, zal niet verbaasd zijn dat geschiedenis mijn lievelingsvak was, ook Nederlands en Engels vielen onder de betere vakken.
Van mijn hele schoolcarrière heb ik aan de vier jaar geschiedenis aan de UGent (toen nog RUG) de mooiste herinneringen, hoewel ik ook daar geen uitblinker was – eerder de goede middelmaat.

43. Hoelang sta je gemiddeld onder de douche?

Ik begin de dag steevast met een douche (ben niet het type om eerst nog geruime tijd in pyjama rond te lopen), maar de duur ervan Hangt ervan af of ik mijn haar moet wassen of niet. Indien niet, dan is dat een kleine vijf minuten, indien wel, is dat een kleine tien minuten (dit is inclusief inzepen – dan is de kraan dicht – en douchetegels volledig afdrogen).

44. Denk je dat er buitenaards leven bestaat?

Het zou me zeer sterk verbazen indien er in dat eindeloze heelal nergens een of andere vorm van leven ontstaan zou zijn. Hoe dat leven eruit ziet, dat is weer een andere vraag (wellicht niet zoals in al onze sciencefictionverhalen).

45. Hoe laat sta je meestal op?

Op werkdagen iets over zeven, op vakantiedagen rond half negen, negen uur, op zondagen kan dat tien uur zijn (afhankelijk van wat op zaterdagavond in de agenda stond). Maar we liggen ook zelden voor middernacht in ons bed.

46. Vier je altijd uitgebreid je verjaardag?

Wat wordt verstaan onder uitgebreid?
Neen, verjaardagen worden niet gevierd met een groot feest of een schare vrienden.
Ja, op verjaardagen trekken we er steevast een dag (of soms zelfs twee) op uit voor een bezoek aan een tentoonstelling, een andere stad, een museum, … waarbij we de dag afsluiten met een etentje. Ik hou er ook van om rond mijn verjaardag een datum te prikken om alle (schoon)kinderen samen rond de tafel te hebben. Meestal gaan we dan ergens eten halen: zo moet ik niet in de keuken staan, maar is het wel veel rustiger om te praten dan op restaurant.

47. Hoe vaak kijk je per dag op Facebook?

Daar kan ik geen aantal op zetten, soms is dat meer, soms minder (zie ook vraag 33).

48. Wat is je favoriete ruimte in huis?

Living (in de winter en als het ’s avonds donker is), slaapkamer (ook slaap ik te weinig, ik hou van slapen), terras (als het mooi weer is – evident).

49. Wanneer heb je voor het laatst een hond (of een ander dier) geaaid?

Nog geen vijf minuten geleden: de kat die naast mij in de zetel ligt.

50. Wanneer ben je op je best?

(Ik loop nu al twee dagen na te denken wat ik hierop moet antwoorden, wat ze precies bedoelen met die vraag, maar zo geraakt deze aflevering niet gepubliceerd natuurlijk – het lukt me vooral niet om te omschrijven in welke omstandigheden ik het best functioneer (ik vermoed dat ze vooral dat bedoelen), dus beperk ik me tot enkele omstandigheden waarin ik me goed voel)
Als het rustig is rondom mij (en in mijn hoofd)
Als we op reis/uitstap zijn
Als ik een goed boek/goede film/goede tentoonstelling … gelezen/gezien heb
Als het me lukt om klussen die al lang liggen te wachten, weggewerkt zijn (die eeuwige procrastinatie, zucht) – maar als ik ergens aan begin, dan weet ik ook van geen ophouden, want dan zie ik nog dit, en nog dat, enz.
Als wat ik doe (een werkopdracht, iemand helpen, …) of zeg waardevol is voor iemand.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: