Gepost door: pharailde | mei 5, 2019

Mysterie

Ik ben dol op bloemen, ook in huis.
Helaas is wederhelft E. op dat vlak niet de man op wie ik kan rekenen, hij denkt daar gewoon niet aan.
Gelukkig brengen mensen die op bezoek komen al graag een boeket mee, waarvan ik dan mateloos geniet.
Maar doorgaans ben ik op mezelf aangewezen: als ik bloemen wil, moet ik ze zelf kopen. Supermarktbloemen koop ik evenwel niet meer: ze zijn dan wel goedkoop, maar doorgaans is de kwaliteit ook ondermaats.

Vorige dinsdag moest ik om een boodschap in stad, passeerde toevallig aan mijn favoriete bloemenwinkel en kon de verleiding niet weerstaan – een beetje lente in huis, dat zag ik wel zitten. Ze waren de verse bloemen nog volop aan het lossen, en ik kocht rode pioenrozen en witte lelies, allemaal nog volledig in knop.
Uit ervaring weet ik dat pioenrozen soms een risico zijn – de knoppen kwamen niet altijd open – maar ik vind ze zo mooi.
Woensdagochtend bleek er slechts één van de vijf bloemen open gekomen was, de rest bleef hardnekkig in de knop. Ik heb dan alle knoppen zachtjes onder de kraan gehouden – was een tip van de bloemist: op de knoppen zit er soms een kleverige stof, die het openen belemmert, en je kan die oplossen in water – maar er gebeurde niet veel. Die ene pioen daarentegen leek wel ‘ontploft’. Maar het viel vooral op dat ze van kleur veranderde: van diep rozerood werd ze de volgende dagen almaar bleker, heel bizar.

Mijn stress over de andere pioenen bleek gelukkig voorbarig, want tegen vrijdagavond kwamen ze stilaan open. Ik kon dus het hele weekend genieten van vijf volledig opengebloeide pioenen, die allemaal geleidelijk van kleur veranderen. Momenteel heb ik vier rozerode bloemen en één nagenoeg volledig witte. Vermoedelijk heb over een paar dagen volledig witte pioenen in plaats van rode. Heel mysterieus vind ik dat.

(Foto’s: zoon S.W.)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: