Gepost door: pharailde | januari 31, 2019

Stockholm/Zweden (9)

De volgende dagen deden we, zoals gepland en gewenst, nagenoeg niets. We hadden allebei behoefte aan rust en brachten de dagen vooral buiten al lezend en babbelend door. We kwamen hooguit in beweging om wat boodschappen te doen, uit eten te gaan, of voor een wandeling in het bos of langs het meer.

We verbleven in het Lindeborgs Eco Retreat, een oude boerderij, waarvan een deel van de grote schuur volledig werd gerestaureerd met gebruik van natuurlijke materialen. Het hele domein is gericht op duurzaamheid en is zo veel mogelijk zelfvoorzienend, onder meer met een eigen waterzuivering. Voor vakantiegangers werden in de schuur twee studio’s (telkens voor vier personen) en een tweepersoonskamer (die wij geboekt hadden) ingericht, naast een sauna en een yogazaaltje. Nadeel was wel dat onze kamer – in tegenstelling tot de studio’s – geen kookfaciliteit had, waardoor we telkens uit eten moesten gaan. Dan zit je in the middle of nowhere ecologisch te wezen, moet je telkens kilometers rijden om uit eten te gaan.

 

Maar soit, het was wel een aangename kamer, en we hebben genoten van de buitenlucht en van de stilte. Hoewel, bij momenten … Zo was ik verbaasd hoeveel lawaai ruisende bomen maken als het een beetje waait. Een autosnelweg is er niets bij. En grind, gebruikt als halfverharding rond het verblijf: als je ’s ochtends uit je slaap gewekt wordt omdat de kinderen van de buren al in dat grind aan het spelen zijn, dan duik je toch kreunend onder je dekbed. Gelukkig dat kinderen dingen snel weer beu zijn 🙂

Nog enkele foto’s:

Uitzicht bij het buiten zitten aan onze kamer (waar we meestal ook zaten om te eten)

Boswandeling (het bos maakte deel uit van het terrein waar we verbleven)

Meerwandeling
Het retreat kijkt uit op een stukje van het meer Hallbosjön, niet echt een kleine plas, met een oppervlakte van ca. 11,2 km² en een ‘kustlijn’ van 36,4 km. Jammer genoeg kan je vanuit het retreat niet tot aan de oever, maar rij je best een vijftal minuutjes verder. Op die plek is er ook zwemaccommodatie aangelegd, maar we hadden op dat moment geen zin in zwemmen, wel in wandelen.

Het kerkje Nykyrka Kyrka (gelegen tussen de grote weg en het retreat)


Responses

  1. […] was groot toen bleek dat Nynäs Manor op een comfortabele reisafstand van ons verblijf in Vrena was te bereiken. Dit moesten we zien. Op dinsdag 7 augustus trokken we onder een stralende zon op […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: