Gepost door: pharailde | juli 31, 2015

Tot volgend jaar alweer …

Jawel, ze zijn alweer een aantal dagen gedaan, die feesten, dus hoogtijd om de annalen aan te vullen, vooraleer mijn geheugen het laat afweten.

Op woensdag (22 juli alweer) gingen we ’s ochtends middeleeuws ontbijten in het MIAT, samen met M en S, wier dochter daar aan het werk was. We namen het er wel goed van en kozen voor het rijke middeleeuwse ontbijt en het Lieven Bauwens ontbijt. Tijdens de feesten moet een mens er kloek opstaan, nietwaar. Super gezellig, ondanks de drukte (het blijft een publiekstrekker). We combineerden het ontbijt uiteraard met een bezoek aan de tentoonstelling Piano & Co., op dezelfde verdieping, een tentoonstelling over de geschiedenis van de Belgische piano-industrie, met ook aandacht voor de techniek van de piano. Geen al te grote tentoonstelling maar wel heel boeiend, en met een aantal historische exemplaren uit de collectie van Piano’s Maene, die wel weer aantonen dat rijkdom en gevoel voor esthetiek niet altijd hand in hand gaan (naar onze smaak dan toch). Blijkbaar was Gent in de negentiende eeuw het tweede belangrijkste centrum in de pianobouw in België, alweer iets bijgeleerd dus. Heel erg aan te raden dus, en nog te bezichtigen tot 25 oktober.

Vervolgens ging het richting opticien voor een oogmeting, want ik kreeg de indruk dat het zicht er toch wel op achteruitging. En jawel, een nieuwe bril dringt zich op, met multifocale lenzen zelfs, ik ben heel benieuwd. Aangezien de wederhelft verplichtingen had voor het Puppetbuskersfestival, heb ik de keuze voor de nieuwe bril maar uitgesteld, want dat is iets dat ik echt niet alleen wil kiezen (en hij moet erop kijken). Vervolgens weer richting puppetbuskers, genoten van de voorstelling van Federico Galván, en vooral heel erg verheugd om het weerzien met onze Portugese vrienden van Companhia Marimbondo. De rest van de namiddag werd besteed aan uitgebreid bijkletsen met dochter M. Dat is het nadeel van kinderen die niet meer thuis wonen, je moet soms al echt afspreken om wat bij te praten.
Na het avondmaal thuis vertrokken we weer richting stad, voor de voorstelling van The Duck Variations (David Mamet), met Daan Hugaert en Marc Stroobants. Zeer goed gespeeld, maar was het het late uur (22 u.), de donkere zaal, het feit dat het een zeer filosofisch stuk was zonder echt verhaal, ik weet het niet, maar feit was dat ik de hele voorstelling vooral gevochten heb tegen het in slaap vallen. Zonde, ik weet het, maar het was niet anders.

Op donderdagochtend wou ik op de koop toe wat vroeger opstaan, kwestie van tegen 11 u. in het Augustijnerklooster te zijn voor de lezing van Het Firmament over erfgoed en figurentheater. Bleek die toch wel afgelast te zijn! Enfin, niet getreurd, ik kon nog genieten van de mooie tentoonstelling Poppen op de rode loper. ’s Namiddags heb ik mezelf getrakteerd op nieuwe oorbellen, twee paar zowaar aangezien ik niet kon kiezen, genoten we van de voorstelling van Marimbondo en vertoefden we de rest van de avond in hun aangename gezelschap (terrasje doen, Bretoense pannenkoek eten, opnieuw terrasje doen).
Vrijdag zag er gelijkaardig uit: namiddag voorstelling van Marimbondo (en vooral zorgen dat we een babbelke kunnen doen met de meestal aanwezige vrienden en bekenden in het publiek), en ’s avonds de leuke voorstelling over het verhaal van piraat Barbe Noir door cie NiClouNiVis in Hotel d’Hane Steenhuyse. ’s Avonds trokken we dan met de Portugese vrienden, en een vriend van hen (die bij ons bleef logeren) huiswaarts voor een afsluitend drankje.
Zaterdag toonde een gelijkaardig scenario: ondanks het herfstweer (met wind én regen) toch naar de green voor de puppetbuskersvoorstellingen, samen met gentblogtvrienden, de namiddag afgesloten met een warme chocomelk (jawel, een beetje opwarming konden we gebruiken, ook al was de zon inmiddels doorgebroken) met de vrienden, vervolgens naar het Augustijnenklooster alwaar we de Portugese vrienden terugvonden, nog een drankje in hartje Patershol en de avond allemaal samen gezellig afgesloten met een slaapmutsje in de keuken van S en M.

De zondag begon zonnig, maar tegen dat we klaarstonden op de Kalandenberg voor de laatste puppetbuskersvoorstellingen was die verdomde regen alweer van de partij. Gelukkig bestaan er wel regenjassen en paraplu’s en genoten we samen met de gentblogtvrienden van En attendant Margot. De rest van de namiddag brachten we gezellig kletsend (en neen, we zijn nog lang niet uitverteld) door met warme drankjes onder een grote parasol (nu dienstdoend als paraplu) aan het Stadscafé, om dit puppetbuskersfestival af te sluiten met de verrassende voorstelling Hühnchens neue Welt, over een kip die er niet in slaagt om een ei te leggen, terwijl het slagersmes dreigt.
Ter afsluiting van de feesten gingen we nog gezellig met z’n tweetjes uit eten om met enkele EFTC-vrienden te eindigen op een terrasje bij het Beverhoutplein, waar het ondanks de kou en de vochtigheid maar dankzij een paar fleecedekentjes, nog een heel gezellige avond werd.

Sinds vorig jaar stoppen de Gentse Feesten op zondag, maar wij hielden toch nog vast aan de traditie van de Dag van de Lege Portemonnees op maandag, na het aanvullen van de mondvoorraad en de aanschaf van een nieuwe bril (met vooral de nodige glazen). Ook het Gentse Feestengevoel hebben we nog wat gerekt door een afscheidskoffie met de Portugese vrienden. Hopelijk is het afscheid nu niet voor lang, want als alles naar wens verloopt, gaan we in het najaar bij hen op bezoek.
’s Avonds was het dan tijd om in de zetel te ploffen, te bekomen van de “Ghent-over”, en om ons stilaan voor te bereiden op een meer normaal leven en op de vakantie naar Bretagne volgende week.

Advertenties

Responses

  1. geniet van jullie vakantie!

  2. klinkt als fijne Feesten! En nu vakantie, zaligè

  3. Altijd leuk, die feesten, die festivals, … als je zelf deelneemt. Zoals elk jaar konden we ook nu tot vlak naast de files in Kruibeke mee “genieten” van Tommorowland en afgelopen nacht zomerde het in Kruibeke zelf en volgend weekend zomert Antwerpen tot hier … Gelukkig kunnen we tegenwoordig blijven liggen als het licht te vroeg aan de dag komt. Morgen zal het ook weer niet heel vroeg zijn, want de buren hebben een tuinfeest. Misschien moet ik maar eens een fijn boek uitzoeken …


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: