Gepost door: pharailde | augustus 12, 2013

Back to reality

Inmiddels zijn we sinds vorige woensdag weer aan de slag. Starten met een halve week leek me geen slecht idee, zeker omdat het deze week ook een korte week is met een vrijdagse brugdag. De tijd tegenhouden, of in een lagere versnelling zetten, dat was duidelijk niet gelukt, ook die vakantie is omgevlogen.

Wat we zoal gedaan hebben? Veel en niet veel, maar het meeste wel op het gemak. Nadeel van niet op reis te gaan, is wel dat dat huishouden niet met vakantie gaat, ook al draait het op een laag pitje. Bovendien blijf je geconfronteerd met wat er eigenlijk allemaal nog zou moeten gebeuren, en is er dan tijd om een extra klus aan te pakken, zoals de koelkast uitkuisen, of alle kussenovertrekken van de zetels wassen.
We moesten ook wat wennen aan een nieuwe situatie en een nieuw ritme, aangezien dochter E. momenteel tijdens de week elders verblijft (omstandigheden waarover ik hier verder niet wil uitweiden).

Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind, en was er na verschillende jaren eindelijk eens een langere periode met een zomers gevoel: buiten eten, buiten lezen, ja, zelfs buiten strijken of buiten aardappelen schillen. Gentse Feesten in de zon bv., dat was lang geleden.
Die Gentse Feesten, dat blijft natuurlijk een verhaal apart. Heel leuk allemaal, en veel te doen, maar uiteindelijk ontregelt dat het gezinsleven behoorlijk: niet omdat we zulke feestvierders zijn, maar omdat we er toch met vier actief zijn (wederhelft E. en zoon J. doen van geluidstechniek, ikzelf schrijf voor Gentblogt en dochter M. stond enkele avonden op een podium). Ik kom tot de vaststelling dat dat soms wel begint door te wegen en dat het vooral een grote hap uit de beschikbare vakantietijd neemt (en gaan werken in die periode is zelfs geen optie, want er is een collectieve sluiting).
Maar voor dat hier te negatief klinkt, ik heb ervan genoten, en tijdens het Puppetbuskersfestival (u weet het inmiddels wel, al 25 edities onze vaste gentsefeestenstek) hebben we weer enkele mooie voorstellingen gezien. Zie daarvoor Gentblogt (zoeken op trefwoord International Puppetbuskersfestival, en u leest er alles over).
Verder brachten wij in het gezelschap van een koppel EFTC-vrienden een avond door op Place Musette, zagen wij een deel van het puike optreden van Sioen op het Sint-Baafsplein en gingen we uiteraard naar de premièrevoorstelling van dochter M., Hij houdt van mij, hij houdt niet van mij. We hadden weer alle redenen om fiere ouders te zijn (chapeau voor iedereen en de hele voorstelling trouwens).
Wel een uitzonderlijk fenomeen dit jaar: we hebben een dagje Gentse Feesten moeten missen! Ah ja, want wij togen naar het Antwerpse voor hét huwelijk van de eeuw, en dat konden we natuurlijk niet missen (anderzijds, wie legt er nu zijn trouwdatum vast tijdens de Gentse Feesten! en wie bestelt er nu voor zijn trouw én ’s ochtends én ’s avonds een hemels klank- en lichtspel, met bijhorende waterpartij?). Maar ’t was een schitterende dag en een schoon feest, dat mag gezegd.

De vakantie sloten we af met een bezoek aan de bioscoop voor de Deense film Kapringen, een schitterende film en een echte aanrader – met een deel van de equipe van Borgen -, en een etentje in ons Turkse ‘huisrestaurant’.

Die uitstappen, die moeten nog komen. Maar de vakantie is nog niet voorbij natuurlijk (hoewel die ondertussen wel al stilaan omgeschakeld is naar studiemodus: dochter M. dient morgen haar thesis in (wat mij de afgelopen week ook het nodige naleeswerk opleverde, met plezier gedaan trouwens), zoon S.W. bereidt zich voor op zijn tweede zit, en ook zoon J. is ook volop bezig met studie-opdrachten), en in het komende lang weekend, hebben we gepland om zaterdag naar Planckendael te gaan.
Alleen het weer, dat mag toch snel weer zomerser worden, want ik vind dat het nu eerder herfstig aanvoelt (gelukkig nog geen gure herfst), en ik ben daar nog lang niet aan toe. En die dagen, wanneer beginnen die weer te lengen?

Advertenties

Responses

  1. Vorige week was bij ons ook sluitingsweek op ’t werk en deze week zijn we ook bij de bruggenbouwers. Wij hadden het niet echt aan de grote klok gehangen dat ik thuis was, dus hebben we relatief weinig “interventies” moeten doen bij oudjes en kleinkids. Soms mag het al eens wat minder. Voor noodsituaties worden uitzonderingen gemaakt, maar op den duur vindt iedereen dat alles een noodsituatie is en dan moeten we echt valiezen pakken om eens gerust te zijn. En dus vanaf volgende week weer aan de volle pot. Nog efkes doorbijten. Nog een al dan niet gure herfst en een stukje winter en de hele grote vakantie begint. Hopelijk moet ik dan niet emigreren om eens tijd te hebben om mijn neus te snuiten…

  2. Fijn dat hét huwelijk van de eeuw bij jullie toch even voorrang kreeg op de Gentse feesten (waar ik zoals je weet een trauma opliep, nog meer dan de ‘vergeten’ dochter)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: