Gepost door: pharailde | januari 22, 2013

De witte koningin

Maanden geleden kregen we via via een oproep dat veel figuranten gezocht werden voor opnamen van de prestigieuze historische BBC-reeks rond The White Queen, naar de boeken van Philippa Gregory, die ons terugvoert naar de 15de eeuw. De hele reeks wordt bovendien in Vlaanderen gefilmd.

Dat leek ons wel wat, allez, de wederhelft, want ik kwam niet aanmerking wegens niet de juiste maten, en je haar mocht ook niet opgeknipt en/of gekleurd zijn, en we stuurden zijn gegevens en foto’s door.

Af en toe kreeg hij een mail met de vraag naar figuranten, maar meestal paste het niet in zijn agenda, of nam het te veel draaidagen in beslag. Er eens een dag van tussenuit knijpen is haalbaar, anderhalve week is al moeilijker.

Onlangs kreeg hij evenwel de vraag of hij interesse had om – middeleeuws – doktertje te spelen. Twee draaidagen, dat was haalbaar (+ nog een halve dag om kostuums te gaan passen), en dus trok hij vorige week dinsdag en woensdag naar Brugge.
Naar zijn zeggen was het een boeiende ervaring om een en ander van dichtbij te zien, maar wel niet direct voor herhaling vatbaar. Want het klopt heel erg wat er algemeen gezegd wordt: filmen is wachten. Op dinsdag moest hij daar tegen half elf zijn en had hij pas in de late namiddag een eerste opname, en op woensdagochtend werd hij al om 7 uur verwacht om die hele dag (tot 19 uur) misschien 10 seconden gefilmd te worden, om allerlei redenen. Hij werd wel gevraagd of hij op donderdag ook beschikbaar was, maar dat heeft hij afgeslagen. Een hele dag vooral wachten, terwijl je weet dat je werk thuis zich opstapelt, er zijn grenzen.

Een carrièreswitch zal er dus niet inzitten, en ik vrees zelfs dat de kans bijzonder klein is dat hij te zien zal zijn.
Wat ik toch wel een beetje heel erg jammer vind. Ik had hem zo graag eens gezien in zijn middeleeuws kostuum.

Advertenties

Responses

  1. Op mijn oud werk (in Brugge dus), kwamen ze ooit opnames van Aspe doen en daar bleek inderdaad dat het steeds maar wachten was en steeds opnieuw hetzelfde doen. En wij maar wachten omdat we niet door de gang mochten…

  2. Wederhelft figurant bijgod.
    Zo’n baard moet toch opvallen in beeld?

  3. […] naar de allereerste uitzending van The White Queen op BBC, waarvoor hij in het begin van het jaar gefigureerd heeft. Ik had mij al voorbereid op een rustig avondje in de zetel, toen hij tijdens het avondeten […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: