Gepost door: pharailde | november 7, 2012

Barst

Deze zomer genoten we van een weekje vakantie in Barcelona (het lijkt al van in een vorig leven). Wat mij er trouwens doet aan denken dat u nog een laatste fotoreeks te goed hebt.
Zoon J. kon niet mee op vakantie omdat hij enkele werkafspraken had en genoot tussendoor van vakantie thuis. Onder meer door een barbecue voor zijn vrienden te houden. Maar daarbij ging het mis (zo kwamen wij tijdens de terugrit te weten, zonder zicht op wat en hoe, wat mijn fantasie behoorlijk aan het werk zette): het vuurtje stoken ging goed, de houtskool lag rustig te gloeien, het vlees lag te braden zoals het hoorde, maar zomeren in België, dat lukt zelden zonder een fikse regenbui. Die niet echt compatibel is met een gezellig vuurtje. Dus werd het hele barbecuegedoe zo snel mogelijk onder de dakoverstek aan het schuifraam gebracht, zoals hij wederhelft E. ook al had zien doen. Alleen, wederhelft E. plaatst die dan aan het openschuivend deel van de deur, dat wat meer naar binnen ligt, terwijl de barbecue nu tegen het andere deel geplaatst werd. Met als resultaat dat het glas al snel van “krak” deed en een mooie ster vertoonde ten gevolge van een thermische breuk.

(En opmerkelijk: de ‘tentakels’ van de ster werden dag na dag iets langer tot ze inmiddels de boven- en onderrand van het raam bereikten, maar ik had geen zin om nieuwe foto’s te nemen, te vroeg donker en al, dat ook).

Anyhow. We konden nu boos zijn of niet (eigenlijk niet erg boos, want je moet het al weten dat dit kon gebeuren, en het kon mij evengoed overkomen – het vervelendste is het achternageloop), het probleem moest opgelost worden. Er werd contact opgenomen met een specialist ter zake en er werd bestek opgemaakt en goedgekeurd. Gelukkig vallen de kosten normaal gezien onder de brandverzekering (want er zijn bovendien bijkomende kosten door het feit dat het glas te groot is om via de trap naar binnen te brengen en er dus een vrachtwagen met kraan moet worden voorzien om het via het terras achteraan te leveren).

Onlangs kregen we bericht dat het glas vandaag ging geleverd worden en morgen geplaatst. En effectief, in de loop van de voormiddag kwam een vrachtwagen ter plaatse en stond er plots een nieuw raam op ons terras, te wachten op plaatsing. Maar toen bleek Murphy zich weer te roeren: wederhelft E. (die gelukkig verstand heeft van die zaken, ik zou dat nooit opgemerkt hebben) bekeek de technische gegevens op het etiket en stelde vast dat ze doodleuk een verkeerd glas hadden geleverd (het was te dun of zoiets, ik ken die technische details allemaal niet). Contact opgenomen met de firma, en toen bleek inderdaad dat ze zich vergist hadden. Dus blijft dat glas nu een weekje kamperen op ons terras (al goed dat het nu toch niet echt het seizoen meer is om buiten te eten, want het neemt behoorlijk wat plaats in) en komen ze dat volgende week vervangen door het juiste glas. Hopen we.

Wordt vervolgd.

Advertenties

Responses

  1. Gelukkig dat zoiets op tijd ontdekt wordt want velen zouden dat nooit controleren en met wat ongeluk wordt dat verkeerde glas gebruikt. Een gedoe maar beter het juiste materiaal dan achteraf moeten constateren dat er fouten gemaakt zijn. Plus: een stuk venster aan de buitenkant dat vernieuwd is, is eigenlijk niet slecht met de winter voor de deur. Nu maar hopen dat dit rap en netjes afgewerkt raakt.
    gr.

  2. Wat een pech ! Gelukkig hebben jullie het materiaal ook goed gecontroleerd – tegenwoordig moet je alles controleren – en komt het snel in orde.

  3. Er zijn prettiger manieren om thuis te komen.

  4. Inderdaad een geluk dat het nog niet gemonteerd was.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: