Gepost door: pharailde | september 24, 2012

’t Kan verkeren …

September is gelijk een favoriete vakantiemaand voor studenten, zo ook voor dochter M. en vriend M. Kaarten werden bestudeerd, reisplannen gesmeed, data vastgelegd tickets geboekt, bed and breakfasts gereserveerd, een auto gehuurd: begin september bracht hen een weekje naar Schotland. De reis heen en terug met het vliegtuig, en ter plaatse een auto huren om ook de minder vlot bereikbare plekjes te gaan exploreren. Dat was het plan.

Niets evenwel zo broos als plannen.

Bij aankomst (na een redelijk lange en vermoeiende dag van vluchten en overstappen en wachten) bleek dat er iets niet helemaal in orde was met de betaling van de huurwagen via Visa (vraag me de details niet, ik ken er ook het fijne niet van). Aangezien ze toch van plan waren om de eerste nacht in Edinburgh door te brengen, werd afgesproken dat ze ’s anderendaags naar het autoverhuurfiliaal daar ter plaatse zouden gaan om alles verder te regelen, zodanig dat ze niet weer naar de luchthaven moesten.
’s Anderendaags bleken er evenwel nog steeds problemen, werd er telefonisch contact opgenomen met VISA, werd er een en ander uitgeklaard en geregeld, en werd er inmiddels besloten om de kredietlimiet (of hoe dat ook moge heten) te laten verhogen. Zo gezegd, zo gedaan, een heel gedienstige meneer van VISA aan de andere kant van de lijn. Helaas was Murphy blijkbaar meegeslopen in hun bagage. Want er werd zo’n ietsiepietsie klein foutje gemaakt. Met redelijk grote gevolgen. De kredietkaart verviel immers op het einde van de maand. Dat was op zich geen probleem, ze konden daarmee perfect op vakantie, maar de nieuwe was inmiddels wel al opgestuurd, en die kredietkaartmeneerbeambte heeft zo efkes per ongeluk die nieuwe kaart geactiveerd (hij dacht dat de gevraagde bewerking op die nieuwe kaart betrekking had). En dus werd de oude kaart, die ze dus mee hadden, prompt en helemaal automatisch geblokkeerd. En werd ze van de ene seconde op de andere compleet waardeloos.
Maar ze stonden wel nog in dat autoverhuurbedrijf, en die auto hadden ze dus nog niet meegekregen. En zo konden ze dat auto huren op hun buik schrijven. Want ah ja, de wetgeving is niet zo lang geleden veranderd: geen kredietkaart, geen auto huren (wegens te veel problemen met mensen die, ondanks het betalen van de waarborg, de auto niet meer terugbrengen). En ondanks alle mogelijke – telefonische – uitleg van VISA zelf was er niets aan te doen: de klok kon niet teruggedraaid worden, en die auto, die kregen ze niet mee.

Dus stonden ze daar. Ze hebben dan maar de eerste bed and breakfast geannuleerd en slaping gezocht in Edingburgh, en de rest van de geplande trips met de trein en het openbaar vervoer gedaan, kwestie van toch nog een beetje van de vakantie te redden. Wat hen trouwens behoorlijk gelukt is, ondanks de rompslomp bij tijd en wijlen.

Ondertussen zijn ze wel al weer plannen aan het maken. Plannen om terug te keren.

Advertenties

Responses

  1. Ik ben verschillende keren in Schotland geweest, altijd met eigen wagen. De kanaaltunnel, en dan de snelweg naar het noorden. Als je de vliegtickets telt, en de huur van een wagen (waarvan het stuur dan nog aan de verkeerde kant zit) dan ben je goedkoper en makkelijke af met je eigen wagen.
    Dat ze gaan terugkeren, natuurlijk dadde ! Schotland is MOOI !!!

  2. Amai, wat een brute pech. Gelukkig zijn ze niet bij de pakken blijven zitten.

  3. Ik ben nog nooit in Schotland geweest maar het staat wel op mijn lijstje. Wanneer weet ik nog niet.

  4. Wij hebben ooit een soortgelijke VISA-ervaring gehad in hartje Spanje. Ik krijg het nog benauwd als ik er aan terugdenk.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: