Gepost door: pharailde | augustus 26, 2012

Barcelona 2012 – Fundació Joan Miró

De woensdagochtend brachten we, vooral op aanvraag van de kinderen, al luierend door: wat lezen, wat computeren, wat met de kaarten spelen (de jongens dus), maar na de middag trokken we alweer de stad in, richting de Fundació Joan Miró op de Montjuïc. De Montjuïc is een 213 m hoge heuvel ten zuiden van de stad, die werd ingericht als recreatiegebied, met musea, parken en discotheken, zo vertelt ons de reisgids. Wij gingen er vooral naartoe voor het museum, gewijd aan de surrealistische schilder Joan Miró, in 1893 geboren in Barcelona.
We reden met de metro naar de eindhalte, om daar over te stappen op de Funicular (ik vind dat zo’n grappige naam), een kabelspoorbaan, die ons vlakbij het museum bracht. Binnen mochten we geen foto’s nemen, dus staken we de fototas maar in een kluisje, zo moesten we er niet mee rondzeulen. De verschillende beeldhouwwerken op de terrassen van het gebouw mochten evenwel wel gefotografeerd worden, en dankzij dochter E. heb ik daar nu ook wat souvenirs van.

Na het bezoek waren we toch wel moe, en door de warmte hadden we geen zin en courage meer om de Montjuïc wat verder te verkennen. Dat zal dus voor een volgende keer zijn.
We trokken met de Funicular en de metro opnieuw de stad in, op zoek naar een restaurant, wat ons onverwacht een redelijk Spaanse avond opleverde, mét sangria, mét tapas en mét paella – maar zonder gitaarmuziek en zonder flamenco 🙂

Advertenties

Responses

  1. […] Barcelona 2012 – Fundació Joan Miró « Casa Murphy […]

  2. Vond je die beelden mooi? Het lijkt me zo simplistisch. Maar in het echt zit je natuurlijk in een andere sfeer.

    • Ja, wij houden wel van de werken van Miró, en zeker zijn beeldhouwwerken. Je wordt er zo vrolijk van, zeker met die felle kleurtjes.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: