Gepost door: pharailde | augustus 20, 2012

Barcelonoa 2012 – Palau Güell

Hoog tijd om nog even terug te gaan naar Barcelona, zeker met de temperaturen van het voorbije weekend, toen het hier in Gent 34 °C was en in Barcelona ‘maar’ 30 (althans, volgens de gegevens op mijn pc).
Na ons bezoek aan de Sagrada Familia keerden we terug naar het appartement om een hapje te eten, alvorens weer de stad in te trekken. De kinderen wilden graag naar het strand, en onderweg zouden we nog een bezoekje brengen aan het Palau Güell, de stadswoning die Gaudí voor de rijke industrieel Güell en zijn gezin ontwierp en gelegen is in een zijstraat van de Rambla. Dit paleis was nieuw voor mij (tijdens ons vorig bezoek was het gesloten wegens restauratie) en dat even een bezoekje brengen nam al gauw meer dan twee uren in beslag (maar we zijn dan toch nog op het strand geraakt, weliswaar na een fikse wandeling met zere voeten en vermoeide benen).

In het Palau Güell kom je gewoon ogen te kort om alle details en rijkelijke versieringen te bekijken en in je op te nemen (en je blijft er ook foto’s nemen – ondanks de zeer slechte lichtomstandigheden zijn die foto’s zelfs nog behoorlijk goed geslaagd, al zeg ik het zelf). Dat moet dus ongelooflijk veel geld gekost hebben om dat zo te laten bouwen, peins ik dan zo.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: