Gepost door: pharailde | augustus 11, 2012

Barcelona 2012 – Sagrada Familia

Uiteraard stond ook een bezoek aan de Sagrada Familia, het meesterwerk van Gaudi, op het programma. Aangezien ons appartementje slechts drie blokken verder lag (het 19de-eeuwse gedeelte van Barcelona vertoont een heel regelmatig dambord-stratenpatroon), gingen we er te voet naartoe en zagen we de kerk geleidelijk aan voor onze ogen opdoemen. Het blijft een fascinerend bouwwerk waarnaar je kan blijven kijken en daarbij telkens nieuwe details kan ontdekken. Zeker aan het oudste gedeelte (de zgn. “geboortegevel”) lijkt het alsof de kerk van zand of klei is, terwijl het de indruk geeft dat iemand dat zand of die klei continu zat te boetseren.
Een bezoek binnen in de Sagrada Familia hebben we tot onze spijt evenwel ook aan ons laten voorbijgaan: de kinderen (en wij eigenlijk ook niet) zagen het absoluut niet zitten om in die megalange rij, onder een bijzonder uitbundige Spaanse zon aan te schuiven voor een ticket. Een ticket voor de volgende dag kopen, kon niet, en een online ticket kopen was ook geen optie, omdat we geen credit card hebben. Niet dat het uiteindelijk zo erg was: wij hebben de kerk zes jaar geleden al bewonderd (en zullen misschien wel nog eens teruggaan als ze ongeveer af is – 2026 is de streefdatum, 100 jaar na Gaudi’s overlijden), en de kinderen hebben daarvoor ook nog tijd genoeg, die kerk loopt wel niet weg en ze spreken er allebei over dat ze zeker nog eens naar Barcelona willen terugkeren.

En ja, alweer een uitgebreide reeks foto’s, maar je kan daar dus blijven foto’s nemen, telkens zie je weer nieuwe dingen en details.

Advertenties

Responses

  1. […] in Barcelona ‘maar’ 30 (althans, volgens de gegevens op mijn pc). Na ons bezoek aan de Sagrada Familia keerden we terug naar het appartement om een hapje te eten, alvorens weer de stad in te trekken. De […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: