Gepost door: pharailde | april 13, 2012

De trein is altijd …

Zoon J. deed gisteren een dagje Antwerpen, en zou nog iets laten weten of hij ’s avonds thuis kwam eten. Iets over zessen kreeg ik een sms dat de trein net vertrokken was in Antwerpen. We berekenden dat we dus een goed uur later aan tafel konden. Een kleine twintig minuten later een nieuw bericht: “Trein ontspoord vr onbebepaalde duur”. Oesje. Even over en weer ge-sms’t om te weten te komen dat het niet hun trein was, maar die van vlak ervoor. Oef. Het zou wel de nodige vertraging opleveren en onzekerheid over wanneer hij thuis zou zijn, maar dat hoorde erbij. Ik zocht en vond inmiddels op het wereldwijde net de nodige nieuwsberichten (het bleek om een ontspoorde en gekantelde goederentrein te gaan, die wel heel wat schade opliep en veroorzaakte, maar zonder gewonden of gevaarlijke producten).

Rond kwart over negen was zoon J. weer thuis en kon hij zijn verhaal vertellen. Het was vooral een avontuur, en hij was vooral aangenaam verrast hoe een dergelijk incident de contacten tussen de reizigers losweekt en zowaar zelfs voor een gezellige sfeer zorgt.

Vanochtend was het ongeval uiteraard nog aanwezig in het radionieuws, maar toen ik iemand van de nmbs hoorde zeggen dat ze toch veel geluk hadden gehad dat het niet op een ramp was uitgelopen omdat die reizigerstrein (waarop zoonlief zat) toch wel heel dichtbij was, liepen de koude rillingen me toch even over de rug. Ik had er helemaal niet bij stilgestaan dat het anders had kunnen uitdraaien dan gewoon een zoveelste avontuur bij het treinreizen. Nu blijkt dan weer, volgens wat ik in de krant las, dat de normale veiligheidsprocedure gewoon gewerkt heeft, en dat er nooit gevaar dreigde. Zeggen ze toch.

Advertenties

Responses

  1. Kan me voorstellen dat het je even koud om het hart werd. Aan de andere kant: veiligheidssystemen die werken halen zelden het nieuws met het gevolg dat we op de duur gaan geloven dat ze nooit hun werk doen. Zolang het goed gaat kraait er geen haan naar. Pas als er slachtoffers vallen, komt dat in de kranten.

  2. Eind goed al goed !

  3. Uw kinders zijn altijd op actuele (en gevaarlijke) plaatsen precies. (zomer bomaanslag?)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: