Gepost door: pharailde | maart 18, 2012

#Wijvenweek – Dromen

– Het eerste dat steevast in mij opkomt als het gaat om welke dromen we nog hebben, is het volgende. Ik zou eigenlijk graag ooit nog eens wat historisch onderzoek verrichten, gespecialiseerd geraken in een bepaalde materie, dat mensen daarvoor speciaal bij mij komen aankloppen, dat in gesprekken mensen daarover aan mijn lippen hangen (misschien tot vervelens toe), in plaats van dat ik altijd de luisterende partij ben over de specialisaties van anderen.
Maar is dat een droom, een illusie, ijdele hoop of een gemiste kans? Want ook hier staan tussen droom en daad … vooral praktische bezwaren. Want ik heb ooit gekozen voor een gezin met vier kinderen en voor een fulltime job (zowaar zelfs in de historische en erfgoedbranche, die ik graag doe, maar waarbij het vooral om werk achter de schermen gaat). Bovendien heb ik daarvoor niet het juiste (pitbull)karakter om mij ergens in vast te bijten en daarvoor de rest te laten vallen – beetje lui ook, weet wel – behalve als er deadlines aan te pas komen (zie een van de vorige posten) maar dat speelt nog geen enkele rol bij het begin van een project). En als zelfs deze intelligente meneer zich daarvoor niet getalenteerd genoeg voelt, tja, dan ben ik helemaal uitverteld natuurlijk.

– Ooit, in een ver verleden, heb ik wel altijd gedacht dat een man en kinderen altijd wel een droom gingen blijven, want ik was niet bepaald het populaire meisje. De anderen hadden een lief, ik niet. De anderen werden ten dans gevraagd, ik niet. Als er groepjes gevormd moesten worden, werden de anderen gevraagd “kom bij ons”. Ik niet. Het mag dus een wonder heten dat ik een zielsverwant (met een gelijkaardige voorgeschiedenis) tegen het lijf liep, die mij bovendien ook zag zitten en dat we na 25 jaar nog steeds zielsverwanten zijn, en zelfs geen woorden nodig hebben om elkaar te verstaan (en denk nu ook niet dat wij hier hele dagen zielig zitten te doen hé). En dat we bovendien vier prachtige kinderen op de wereld hebben gezet. Dus dromen kunnen wel degelijk soms uitkomen.

– Is het een droom, is het slechts een idee of is het ronduit idioot, maar ik heb gelijk zin om volgend schooljaar aan een cursus Zweeds te beginnen. Ik kom steeds meer tot de vaststelling dat ik een affiniteit heb met die taal. De vele Zweedse politieseries en dergelijke zijn daar natuurlijk niet vreemd aan, evenmin als het persoonlijke contact met het noorden van de laatste jaren (dat nu helaas afgelopen is). Het ware logischer geweest om met een cursus Noors te beginnen, maar om een of andere reden is dat hier nagenoeg niet mogelijk.
Ik zal er nog eens over peinzen, en wie weet doe ik het wel. Alleen is nog de vraag wanneer ik daarvoor tijd zal kunnen vrijmaken.

– Een heel concrete en inmiddels al oude droom, die binnenkort toch wel realiteit zal worden (hout vasthouden), is onderstaande gevuld zien staan:

Als die droom uitgekomen is, laat ik jullie zeker het resultaat zien, maar nog even geduld. De kast moet eerst nog volledig geolied worden, en ze zal ook niet op twee dagen gevuld zijn.

Advertenties

Responses

 1. Waaaaw, zo een zee aan bergruimte zou ik ook wel zien zitten … Daar kan een hele boekhandel in me dunkt !

 2. *afgunst* 🙂

 3. Gek hoe anders je leven kan verlopen dan je ooit gedacht (of gevreesd hebt). Ik dacht ooit ook dat kinderen niet tot de mogelijkheden behoorde, maar zie, daar zijn mijn twee lieverdjes.

  En wat je kast betreft: WOW! Daar droom ik ook wel eens van, maar mijn huis is niet geschikt 🙂

 4. WOHOHOHOHOW!!! Als ge ze uiteindelijk toch niet gevuld krijgt en dus kwijt wilt, ik zal mijn adres doorsturen, he…

 5. Oh, zo mooi!!! Daar droom ik ook al lang van. Prachtig gewoonweg. Fijn om zoiets binnenkort te kunnen vullen.

 6. Ooh! Stikjaloers ben ik, op die kast!

 7. […] enkele weken geleden was er visueel nog niet veel veranderd, wat niet wil zeggen dat er niets gebeurde: schuren, stofzuigen, oliën, […]

 8. Moose heeft ooit Zweeds (of iets scandinavisch in ieder geval) geleerd. Hoor een keer bij hem?
  Die kast is om jaloers op te worden.
  En voorts snap ik niks van dat muurbloemgedoe. Gij waart gewoon een beetje verlegen? Hoe kan iemand jullie nu niet sympathiek vinden?

 9. […] Inmiddels wijzigde ook de inrichting van de living een beetje, met de plaatsing van de boekenkast (remember – ondertussen is ze ongeveer helemaal gevuld, maar ben nog niet volledig klaar, blijkt al dat […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: