Gepost door: pharailde | maart 8, 2012

Tandjes

Ik heb het hier wellicht al ooit gezegd, maar als je kinderen krijgt en er wordt over tanden gesproken, dan denkt iedereen automatisch aan alle miserie bij het doorkomen van de eerste tandjes. Dat die tandjes voor perikelen zorgen tot die baby’s goed en wel volwassen zijn, daarover wordt in de boeken met geen woord gerept.

Morgen is nog eens zo’n tandperikelendag. Zoon J. heeft – inmiddels al een poos geleden (heb evenwel geen courage om te gaan zoeken wanneer dat precies was) – twee jaar met een beugel rondgelopen, met een beter gebit als resultaat. Maar er bleek een probleem met de wijsheidstanden: die zitten onderaan niet mooi verticaal, maar volledig horizontaal. Bovenaan is de ene wel mooi uitgekomen, maar de andere geeft ook een probleem (ik weet alleen niet meer precies wat). Door de horizontale stand van die tanden, kunnen ze natuurlijk nooit doorkomen, en meer nog, door de druk ervan kan het resultaat van twee jaar een beugel te dragen weer teniet worden gedaan. Aangezien dat een beetje idioot is, zit er maar een ding op, en dat is snijden.

Dus gaan ze morgen die tanden eruit snijden, onder volledige verdoving (dat leek ons praktischer dan dat snijwerk in twee keer te laten doen, zelfs al is het dan slechts plaatselijke verdoving). En worden we morgen in het ziekenhuis verwacht. Om 7 u. al (zal maar beter eens mijn bed opzoeken dan). Voor een dagje “ziekenhuiszitten”, en wachten tot we weer naar huis mogen. En neen, ik moet dat niet doen van zoonlief, maar het is toch altijd praktischer als er iemand aanwezig is als je uit narcose komt. Bovendien, mijn moederhart kan dat toch niet laten. U weet ongetwijfeld wat ik bedoel. Ik heb alvast van die coldpacks in huis gehaald, tegen de zwellingen. Ze liggen te wachten in de diepvriezer.

Advertenties

Responses

  1. […] Casa Murphy This entry was posted on 09/03/2012, in Casa Murphy. Bookmark the […]

  2. Mijn dochter heeft haar 4 wijsheidstanden er ook laten uithalen, ook onder volledige verdoving. Dat viel best mee hoor. Wel genoeg ijspaketten en pijnstillers voorzien. Na 10 dagen is het dan weer zo vergeten.

  3. […] stonden we effectief om zeven uur aan het onthaal van het ziekenhuis (en ja, om zes uur opstaan voelt nog als het holst van de nacht, maar gelukkig was daar die merel […]

  4. […] stonden we effectief om zeven uur aan het onthaal van het ziekenhuis (en ja, om zes uur opstaan voelt nog als het holst van de nacht, maar gelukkig was daar die merel […]

  5. Die wijsheidstanden zijn voor niks goed.
    Ken het gevoel.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: