Gepost door: pharailde | januari 23, 2012

Over glas en papier

Ik zag vandaag ergens op Facebook een status passeren over het buitenzetten van glas en papier, wat er mij deed aan denken dat ik vanochtend gewekt werd door de glasophaling door IVAGO (enfin, ‘gewekt’, ik moest eigenlijk al zo stilaan opstaan, en de wekker stond op ‘snooze’ maar ik had wél nog enkele gekoesterde minuten respijt).
Wat mij dan weer doet denken aan het gegeven dat de ophaling aan het einde van het jaar eigenlijk slecht geregeld is: normaal gezien komen ze mooi elke maand glas en papier ophalen, maar op de een of andere manier schuift dat op, waardoor de laatste ophaling van het jaar begin december valt en de eerste van het volgend jaar pas eind januari. Een blik op de kalender toont dat er dus zo een kleine twee maanden tussen zit. En dat net op een moment dat je door die eindejaarsfeesten heel wat meer glas- en papierafval hebt. Een mens drinkt immers al eens een glazeken cava en pakt al eens een cadeauke uit.

Advertenties

Responses

  1. En als ze dan nog eens staken tijdens die ene decemberophaling, je zou onze papierberg eens moeten zien…

  2. Wij zijn dat al zo gewoon, gezien wij meer niet dan wel het papier buiten zetten. Glas moeten wij zelf in een bol zien te krijgen, maar die staat achter de hoek. Moose schept daar genoegen in om met een bolderkar vol glas te gaan wandelen.

  3. Halen ze bij jullie glás op? Wow. In onze contreien is het ten strengste verboden om ook maar iets van glas buiten te zetten. ‘Om verwonding van de ophalers te voorkomen’, luidt het.
    Voor flessen zijn we aangewezen op de glasbol, voor grotere stukken (ruiten, spiegels, aquaria, etc.) worden we naar het containerpark verwezen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: