Gepost door: pharailde | januari 13, 2012

Jasje

Geachte heer Colruyt,
Beste Jef,

Wie is er in ’s hemelsnaam bij jullie op het onzalige idee gekomen om des winters de komkommers allemaal een individueel plastic jasje aan te trekken? Tegen de kou kan het toch moeilijk zijn, want de temperatuur in de koelafdeling van uw winkels blijft gelijk, winter en zomer. Weet u wel hoe ergerlijk dat is, om onze wekelijkse jacht en visvangst, die komkommers uit te kleden? Vooreerst lukt dat niet zonder gereedschap, die folie zit veel te nauw, en bovendien gebeurt het meermaals dat het ontpellen allesbehalve vlot verloopt. Dan kan je slechts stukje plastic na stukje plastic verwijderen. Toegegeven, vanavond ging het redelijk vlot (misschien speelt inmiddels een zekere mate van ervaring mee), maar na een drukke werkweek kunnen wij echt wel leukere activiteiten bedenken om onze vrijdagavond te spenderen.
Daarenboven, dat kan toch niet goed zijn voor onze ecologische voetafdruk? Ook al hebt u wellicht de soortelijke waarde (of hoe je het ook in fysische termen moet omschrijven) van het plastic sterk verminderd (zoals bij veel andere folies). En economen zullen zeggen dat het goed is voor de werkgelegenheid (jasje aantrekken, plastic afval verzamelen en verwerken, enz.), maar toch.
Voor ons hoeft u dit echt niet te doen.

Met vriendelijke groeten,
Casa Murphy

P.S. En ja, wij eten komkommers des winters. Ook dan is het leuk om rauwe groenten te eten. Daarenboven, de tomaten die u nu verkoopt, smaken naar niets.

Advertenties

Responses

  1. Ik ben mee tegen!

  2. haha! Ik sluit mij mee aan!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: