Gepost door: pharailde | december 22, 2011

Missen is menselijk, maar toch …

Je gaat naar de dokter op controle, en terwijl je daar toch bent, vraag je wat voorschriften omdat je medicijnen op zijn (en je te lui bent om alleen daarvoor langs de huisarts te passeren).
Thuis vraag je aan je wederhelft of hij daarmee bij gelegenheid eens langs de apotheker wil passeren (omdat je zelf te lui bent natuurlijk – en ook omdat hij gewoonlijk ergens overdag naar de bakker gaat en dan toch voorbij de apotheker moet).
De lieve schat doet dat, en ’s avonds bezorgt hij jou het gevraagde. Twee doosjes, het derde moest besteld worden.
Je bent verbaasd dat de verpakking er anders uitziet, maar je hebt er geen erg in: in de hele commerciële wereld moet je toch op tijd en stond eens voor een nieuwe verpakking zorgen, dus ook in de farma-industrie.
Je ruimt een en ander op en staat klaar om het kasticket van de apotheker bij het oud papier te gooien, als je oog op de naam van de medicijnen valt: tiens, die ene naam, die ken ik niet. Zou dat een generisch middel zijn misschien? En daardoor die andere verpakking. Je zoekt in diezelfde doos met oud papier naar het lege doosje om de bijsluiters te vergelijken, want je wil dan toch wel weten wat je slikt. Al die scheikundige termen zeggen je niets, maar je begrijpt wel dat je best geen medicijnen tegen een depressie slikt als je je migraine wil voorkomen.
Bleek er dus een vergissing bij de apotheker gebeurd te zijn (er stond iemand nieuw in de winkel, misschien een stagiaire of zo).

Ik vind dat toch wel creepy. Er is nu absoluut niets gebeurd, maar voor hetzelfde geld slik je uit onoplettendheid dingen die misschien rare effecten kunnen hebben.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: