Gepost door: pharailde | september 16, 2011

Weg

Niet zo leuk nieuws vandaag. Sinds gisteravond zitten we met een toch wel onrustwekkende verdwijning: poes Luna is nergens meer te vinden.
En zo opmerkelijk hoe je geheugen je eigenlijk in de steek laat: je probeert je af te vragen waar en wanneer je ze voor het laatst gezien hebt, en er schieten je allerlei beelden door het hoofd, maar om nu een exacte timing te kunnen plaatsen op wat je je herinnert, da’s een ander paar mouwen. We weten dus zelfs niet eens of ze binnen of buiten verdwenen is. We hebben in elk geval al een hele hoop plekken in huis ‘onderste boven gekeerd’ – want een poes die iets mankeert, verstopt zich heel ver weg. En er zijn hier nogal wat verstop-plekken. Maar alle zoekacties waren tevergeefs. En groeit de onrust. Want hoe meer tijd er tussen zit, hoe kleiner de kans dat we haar terugzien (en indien ze zichzelf ergens zou opgesloten hebben, zouden we ze nogal horen).

Het zal weer een stuk leger zijn op ons bed, vannacht. En de komende nachten. Want ook al lopen hier nog drie andere viervoeters rond, zij was wel degene die ons gezelschap hield ’s nachts. En meestal achter wederhelft E. aanliep als een hondje. En maar wou eten als je ze eerst tussen haar schouderbladen wreef.
Vreemd ook, hoe je tegen beter weten in, hoopt dat ze zo meteen weer gewoon de kamer komt binnenwandelen.

Advertenties

Responses

  1. Ja, je mist ze toch direct, he! Komaan, Luna, kom naar huis!

  2. Bij onze katten zou één etmaal geen ongerustheid opleveren, maar misschien dat jullie poes meestal wel binnen is?
    Wie weet komt ze nog terug.

  3. […] als muziek in de oren. Want jawel, het is onze Luna die loopt te janken. Vijf dagen was ze nu vermist, en sinds vanavond weer thuis. Vanmiddag is dochter M. nog eens langs gegaan bij de dierenarts om […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: