Gepost door: pharailde | september 5, 2011

Thuis

Gisteravond zijn we hem nog eens gaan halen in Zaventem, onze zoon. Hij landde om 21.35 u. en op dat uur is het niet meer zo evident om op een snelle manier met de trein naar huis te komen.
Zo stonden we dus in de aankomsthal te wachten, met één blik naar de uitgang, en met de andere blik op het scherm, alwaar de groene wagonnetjes bij de vlucht uit Kopenhagen (hij moet altijd een tussenstop maken, aangezien er geen rechtstreekse vluchten tussen Brussel en Stavanger zijn, helaas – en gisteren was het dus via Kopenhagen) veranderden in rode wagonnetjes, teken dat de bagage-afhandeling voorbij is. Maar nog steeds geen zoon te zien. Al wachtende dwalen een mens zijn gedachten al eens alle richtingen uit, en schoot me door het hoofd dat er op die vele vliegreizen die hij inmiddels toch al achter de rug heeft, nog nooit iets misgegaan was met de bagage. Net toen ik dacht: “het zal nu toch geen waar zijn zeker”, rinkelde de foon. Het was dus wel waar: zijn koffer stond nog in Kopenhagen, samen met de bagage van nog een hoop andere passagiers. Hij dus om inlichtingen hoe het nu verder moest. Die bagage zou dus vandaag in Brussel toekomen, waarna ze zouden bellen en afspreken wanneer de koffer thuis kon worden afgeleverd (dat had ik nu echt niet verwacht, ik zag nog een extra rit naar Zaventem voor ogen). En jawel, rond 19 u. vanavond werd zijn valies netjes thuis afgeleverd.

Het bleek helemaal een bewogen vlucht te zijn, want ei zo na was zelfs hij niet tot in Brussel geraakt. In Stavanger bleek het immers autoloze zondag te zijn, waardoor ze niet de gewone weg naar de snelweg richting luchthaven konden nemen. Ze moesten omrijden, met heel wat files en stilstaand verkeer tot gevolg aangezien iedereen moest omrijden, waardoor hij in de luchthaven op een bepaald moment nog welgeteld zeven minuten voor zijn vlucht had (weet niet of dat bij aankomst in de luchthaven was, of al na het inchecken), en hij zowaar zelfs zijn naam hoorde omroepen.

Maar eind goed, al goed. Hij is thuis, zijn bagage is thuis en vanochtend kon voor hem dan ook het nieuwe schooljaar beginnen. Wie weet wat ons daar nog allemaal te wachten staat.

Advertenties

Responses

  1. Dat moet toch nogal wat extra kosten (aan de gemeenschap, of de reizigers ingecalculeerd), zo’n koffer thuisbrengen. Want dat zal wel eens meer gebeuren.

    • Dat zal inderdaad zeer regelmatig voorkomen, en ik vermoed dat die prijs gewoon in de tickets mee gecalculeerd zit, want die is ook hoog genoeg 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: