Gepost door: pharailde | september 1, 2011

Van 1 september

’t Is al goed dat het vandaag op de radio was, en dat het interweb er vervuld van was, anders zouden we niet geweten hebben dat het 1 september was. Zo kalm was het hier vandaag.
Alhoewel, kalm. Tijdens het ontbijt gierden er behoorlijk wat zenuwen, maar dat had niets met eersteschooldagstress te maken, maar alles met examenkoorts. Want dochter M. had uitgerekend vandaag haar eerste twee examens van deze zittijd. Nog vier te gaan, en volgende week donderdag is het alweer de laatste examendag (hoewel ik me kan voorstellen dat het in haar ogen nog een eeuwigheid duurt vooraleer het volgende week donderdag is).

Onze enige schoolgaande telg vandaag was dochter E., maar die verscheen nog niet aan het ontbijt. Ah neen, want zij moest pas om 10 u. op school zijn, om twee uur later alweer thuis achter haar laptop te zitten. Enkel klasindeling en uurrooster gaan bekijken, boeken en werkboeken afhalen, even kennismaken met de klastitularis, en dat was het dan voor vandaag. Vanaf morgen wordt er weer ingevlogen, maar dat is toch niet meer die speciale 1-septembersfeer. En morgenavond is het al weekend.
Normaal gezien heb ik vandaag ook pakken ‘huiswerk’, maar ook dit viel mee. Slechts 1 formulier tekenen – dat dochterlief zowaar al zelf ingevuld had – en dat was het. Boeken kaften, heb ik doorgeschoven naar het weekend. Waarom vandaag doen als ge kunt uitstellen naar (over)morgen.

Zoon S.W., die andere telg die normaal gezien vandaag ook zijn nieuwe schoolbanken moest opzoeken, vertoont ook kentrekken van uitstelgedrag. Zijn ‘1 september’ valt maandag, aangezien hij nog in het noorden zit en pas zondagavond terugkomt (economische argumenten beginnen een rol te spelen bij een langeafstandsliefde).

En strikt genomen vertoefde zoon J. vandaag ook op school. Hij moest voor een optreden op een of andere school van geluidsversterking doen. Hij werkt nu af en toe freelance bij iemand met een klein bedrijfje, in afwachting dat hij weet wat hij zal doen. Of beter gezegd, dat hij ergens binnen geraakt om te doen wat hij zou willen doen, want dat is niet zo evident. Hij had al geprobeerd om aanvaard te worden aan de hogeschool in Hasselt voor geluidstechniek, maar dat haalde hij niet. Een andere optie voor hem was een opleiding voor soundengeneer, in Southampton, jawel, in Engeland, maar West-London of Derby waren ook goed. Helaas is hij daarvoor een beetje laat beginnen te kijken, en die opleidingen zijn inmiddels ook al volzet. Dus is het nog even uitkijken wat het uiteindelijk wel zal worden.

Advertenties

Responses

  1. geen idee of het iets is: http://www.pianofabriek.be/?lang=nl&moturl=4 en rits http://www.rits.be/rits/opleiding/podiumtechnieken

  2. Op een laptop kan je nochtans ook opzoeken hoe je je eigen boeken kaft 😉

  3. […] aansloot bij wat hij deed en zou willen doen. En wat de toekomst brengt, dat zien we wel, want Engeland is nog steeds in de running. Voor volgend jaar […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: