Gepost door: pharailde | juli 15, 2011

Wallander of Witse

’t Is eigenlijk al wat oud nieuws, maar ’t is voor de annalen. En ik heb het eigenlijk ook maar van horen zeggen. Want ik zat achter mijnen bureau op het werk, en kreeg virtueelgewijs regelmatig update doorgestuurd van de oudste dochter. Als dat niet wreed is: dan gebeurt er iets op het thuisfront, en dan is een mens niet eens thuis (terwijl amper 2 dagen later de vakantie begint).
Maar soit. Ons huis kijkt achteraan uit op het Eiland Malem, en daar bevinden zich enkele vijvers (eigenlijk stukken Leie die doorgesneden zijn). En in de vijver het dichtst bij ons huis hebben ze woensdagochtend een lijk gevonden. Dus was het met alles erop en eraan: brandweer en duikers en politie en lichaam op het gras gelegd onder een wit laken (waarbij dochter M. dus dat lichaam efkes gezien heeft toen ze eens met dat laken wapperden om een kijkje te nemen – ze vond het bijzonder creepy, en helemaal anders dan dat ze voor haar studies lichamen in de snijzaal onder handen krijgt) en later het tentje erboven en politielint en de straat afgezet en al. En in de namiddag daagde er een politieteam, met boot, op dat de ‘scene’ ging onderzoeken. En dat was het dan.

Wie, wat, hoe, geen flauw idee want ik vond woensdag en donderdag nergens iets terug in de (internet)krant. Vanmiddag las ik dan dit: “… werd woensdagochtend nog een ander lichaam in het water aangetroffen, in een vijver achter de Malemstraat. Het gaat om een negroïde vrouw. Het is nog niet duidelijk of de onbekende vrouw zelfmoord heeft gepleegd dan wel het slachtoffer werd van een misdaad.”
En zeer opmerkelijk: de hele namiddag was het hier een komen en gaan van groepjes zwarten (mannen en vrouwen, maar eigenaardig, nooit mannen en vrouwen samen), die duidelijk de plaats van het gebeuren wilden komen bekijken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: