Gepost door: pharailde | juni 5, 2011

Lang

Het langverwachte lang Hemelvaartweekend is bijna afgelopen, en het was weer veel te vlug voorbij. En helaas, jawel, ik heb er veel minder van genoten dan ik van plan was/gehoopt had, ondanks het mooie weer. Er was gelijk veel meer van wat moest gebeuren dan wat ik wou doen (over dat laatste kan ik eigenlijk kort zijn: “zo weinig mogelijk” was het enige juiste antwoord).
Dat klinkt hier wel negatiever dan ik bedoel, want er waren wel degelijk aangename momenten. Zo hadden we donderdag familie over de vloer voor onze lentejarigen (drie jarige kinders op een kleine twee maanden tijd): er was fijn gezelschap, er was koffie, er was taart, er was mooi weer en er was een terras. En ’s avonds bakten we voor wie bleef hangen nog een grote portie frieten.
’s Ochtends was wederhelft E. nog naar Zaventem gereden om vriendin J. op te halen die overgekomen was voor het lange weekend. Dit hield geen enkel verband met het geplande feest, maar kwam wel mooi uit. En jawel, zo gaat het altijd, schone liedjes duren niet lang want morgennamiddag vertrekt ze weer naar Stavanger.
En tussendoor toch ook af en toe genoten van het mooie weer en kranten gelezen op het terras, hoewel minder dan gehoopt, ook door de slechte combinatie van veel zon, heel veel wind en een parasol.
En gisteren was dochter E. jarig en ben ik met haar nog even stadinwaarts getrokken om o.m. voor wat kadookes te zorgen. Gezellig en zowaar, zonder Murphy, de hitte niet meegerekend, want op een klein uur vonden we in de drie winkels wat we zochten.

Anderzijds was Murphy vorige woensdag wel prominent aanwezig bij zoon J. Het was duidelijk zijn dagje niet (enfin, eigenlijk al zijn week, gezien het printeravontuur). Woensdagochtend, op weg naar school, had hij een aanrijding met een geparkeerde auto (auto geparkeerd op de stoep, fietspad ernaast, opa haalt kleinkind langs de straatkant uit de maxicosi (of de maxicosi uit de auto), portier stond open, zoon J. heeft wellicht de afstand tot de deur iets verkeerd ingeschat, zoon J. op de grond (gelukkig enkel wat schaafwonden) en een deukje in de deur. Verzekeringskwestie dus (maar door het lange weekend nog niets kunnen regelen). En achternageloop. Zucht.

Aangezien hij in zijn laatste jaar zit, staat hij voor de keuze wat hij wil verder studeren. Het allerliefste wil hij zich verder bekwamen in de opleiding geluidstechniek (met nadruk op de technische kant van de zaak, veel minder de artistieke). Hij had een opleiding gevonden in Hasselt, aan de Provinciale Hogeschool aldaar, maar daar laten ze maar max. tien à vijftien studenten per jaar binnen. Dus toelatingsproeven. Eerst een portfolio met gegevens over zichzelf, opleiding en motivatie. Uitgenodigd voor de schriftelijke proef in de paasvakantie. Na lang wachten (enfin, langer dan verwacht), toch nog uitgenodigd voor de praktische proef en een interview, een goeie twee weken geleden. Maar woensdag dan het bericht gekregen dat hij niet aanvaard werd (met een onnozele standaardbrief, zonder enige feedback – mooie voorbereiding op latere sollicitaties). Dus nu weer uitzoeken waar hij eventueel nog naartoe kan.
Maar eerst examens.
En die zijn ook alweer een week geleden begonnen. Bij dochter M. En in de komende week bij de anderen.


Responses

  1. […] Hij had al geprobeerd om aanvaard te worden aan de hogeschool in Hasselt voor geluidstechniek, maar dat haalde hij niet. Een andere optie voor hem was een opleiding voor soundengeneer, in Southampton, jawel, in […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: