Gepost door: pharailde | mei 1, 2011

Te kort

Het blijft toch een wekelijks terugkerend fenomeen: de weekends die te kort zijn. Akkoord, misschien willen we wel te veel in zo’n weekend proppen, maar toch. Want er zijn zo van die dingen die moeten gebeuren (boodschappen, opruimen, wassen, enzovoort, enzovoort, … the never ending story), en er zijn de dingen die we ook wel zouden willen doen. En beide zijn niet altijd verenigbaar. Helaas.
Zo had ik zaterdag redelijk wat werk met de planning van Gentblogt, en was er een jarige in huis en reden we de halve stad rond om taart te halen (sinds een aantal jaren zijn we redelijk kieskeurig geworden op gebied van taart, vandaar). En toen kregen we telefoon met de vraag of we geen zin hadden in een experiment met zelf gerookte zalm, en daar zeiden we geen neen tegen, en dus brachten we onze zaterdagavond onverwachts door op de stoep voor het huis van vrienden, alwaar het bijzonder aangenaam toeven was en we lekkere zalm aten (en ook vele andere lekkere dingen) en we nieuwe mensen leerden kennen (en we weer eens leerden hoe klein de wereld is) en we weer veel te laat in ons bed lagen. Op onze leeftijd begint ge dat gelijk te voelen.
Vooral vanochtend, toen we moeilijk uit ons bed geraakten. Maar we wilden toch nog iets zien van Erfgoeddag en vooral de tentoonstelling Belichte Stad in het STAM, die vandaag afliep. Enfin, we zijn er geraakt en het was leerrijk maar we hadden geen courage meer om nog meer dingen te bezoeken (ook al zat er heel wat interessants tussen). En plots was ook deze dag weer veel te snel om met wat lezen, computeren (jawel ook morgen moeten er artikels op Gentblogt verschijnen – die tientallen blogposts die ik achter zit, zullen voor een andere keer zijn), een aflevering van House en nog een resem huishoudelijke klussen.
En inmiddels is het alweer meer dan bedtijd, dus als ik morgen een beetje fris wil zijn op het werk …

Advertenties

Responses

  1. Idem hier, de weekends zijn steevast te kort en de werkweken te lang … als ze dat nu ne keer zouden omdraaien eh? šŸ˜‰


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: