Gepost door: pharailde | april 12, 2011

Nieuw leven

Een paar jaar geleden plantten we in de tuin een es. Ten eerste omdat we graag bomen zien, ten tweede om over enkele jaren in zijn schaduw op het terras te kunnen zitten.
Ik vind het bijzonder fascinerend om in de lente de metamorfose van die boom te volgen: in de winter zijn dat kale stammen (het is nog een jonge boom en dus nog niet veel vertakt), waarop in de lente kleine bultjes tevoorschijn komen, die bultjes worden heuse bulten (het zijn precies puisten op de stam) en dan ineens ‘ontploffen’ die en ontvouwen zich heel geleidelijk aan de blaadjes. De lente barst hier werkelijk open (de foto kon beter door het nog te felle tegenlicht, maar ik had geen courage om het opnieuw te proberen):

(Ondertussen is het ook overduidelijk betreffende onze wingerd: veel genieten van de rode bladeren in herfst en winter zit er dus niet in, want zodra ze roodgekleurd zijn, vallen ze gewoon af. En nu is hij weer mooi aan het schieten. We hebben duidelijk niet gekregen wat we gevraagd hebben, en reclameren gaat ook niet, want de winkel is inmiddels verdwenen)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: