Gepost door: pharailde | april 3, 2011

Weg

Onze zonen doen een beetje van globetrotten dees dagen. De een al wat verder dan de andere, maar ze zijn toch maar de hort op.
Gisteren was zoon S.W op daguitstap naar Parijs, een vrij initiatief van de school, en hij nam gelukkig deze kans waar: als particulier lukt het toch niet om voor € 20 over en weer naar Parijs te gaan (prijs is zonder eten, en wel lang op de bus).
Morgen en overmorgen is er dan GWP ofte Geïntegreerde WerkPeriode (of zoiets), ook met school maar dan verplicht, weliswaar iets dichter bij huis: eerst naar Mons en dan naar Charleroi (wel grappig: ze kregen als richtlijn mee dat ze best geen dure toestellen zoals laptops, fototoestellen, gsm’s e.d.m. meenemen, hetzij volledig op eigen risico, maar aangezien hij in de richting ‘audiovisuele’ zit, krijgen ze wel fotografieopdrachten, en moeten ze dus … juist, een fototoestel meenemen). En vrijdag vertrekt hij dan weer naar Stavanger voor de paasvakantie.

Vanochtend hebben we zoon J. uitgewuifd, die op GWP naar Rome vertrok. Tot vrijdag. Ik vind dat persoonlijk wel een beetje gek om op zo’n korte tijd met de bus naar Rome en terug te rijden. Bovendien steken ze ook nog eens door van Rome naar Pompeii, volgens hun reisschema 250 km verder. In Rome is toch genoeg te zien om die dagen in te vullen, en als ze per se nog iets bij willen zien, dat ze dan iets bezoeken ten noorden van Rome. Pisa of Firenze bv. Niet dat Pompeii niet interessant is, integendeel, maar ik blijf het gekkenwerk vinden, zo zitten ze meer op de bus dan dat ze dingen kunnen bekijken.

Een mens krijgt erdoor wel heel erg zin in vakantie en reizen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: