Gepost door: pharailde | maart 20, 2011

Aantrok

Gisteravond, late namiddag. Ik had zin in een frisse neus en wou nog even ten volle van het mooie lenteweer genieten. En wat is er dan aangenamer dan naar het vlakbij gelegen natuurreservaat de Bourgoyen te trekken, op nog geen tien minuten stappen van bij ons deur.
Zo tegen zonsondergang is ook de grootste drukte verdwenen.
Een paar late wandelaars stonden naar iets te kijken, en nieuwsgierig als ik soms wel ben, kwam ik ook dichterbij: er liep een zwart hangbuikzwijntje rond. Ik wist niet dat dit tot de normale fauna van de Bourgoyen behoorde, maar het beestje bleek toe te behoren aan twee jongemannen die het mee uit wandelen hadden genomen. Toen bleek ook dat ik op mijn vijftigste nog best aantrok heb bij het jonge volk (tenzij ik associaties met een zwijn oproep natuurlijk), want het beest kwam steevast mijn richting uitgelopen en stelde zich op gegeven ogenblik recht tegen mijn been (en een kracht dat dat heeft, en scherp dat die hoefjes zijn, amai). Tja, bronstige beesten, je komt die gelukkig niet alle dagen tegen.
Gelukkig heeft een van zijn eigenaars hem opgepakt en weggedragen, anders was mijn wandeling misschien heel wat minder ontspannend geweest.

Advertenties

Responses

  1. Verrassende ervaringen in het voorjaar!
    Mooi beschreven.
    Vrolijke voorjaarsgroet.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: