Gepost door: pharailde | januari 20, 2011

Tjollen

Dochter M. had gisteren een examen. Niets abnormaals uiteraard, het is nu eenmaal examenperiode.
Ze had een praktijkexamen om 14.40 u.
Vrijdag, morgen dus, heeft ze een zeer zwaar examen, en zaterdagmiddag het praktijkexamen daarvan. Veel studietijd is er dus niet.

Gisteravond, zo rond de klok van zeven, krijg ik telefoon. “Ja mama, je moet niet wachten om te eten hoor (de raderkes in mijn hersenen draaien op volle toeren – je kent dat wel, gedachten die in fracties van seconden door je heen flitsen – en ik denk aan dingen als nog iets gaan eten met deze of gene om nog dingen af te spreken)”. Niets van dat alles echter, want: “Ik ben nog steeds aan het wachten om examen te doen, maar er zijn er nog vijf vóór mij”. Ze had dus ook geen flauw idee wanneer het ongeveer haar beurt was.
Ze hadden met een paar inmiddels wel een pizza besteld en laten komen, zodat ze toch iets gegeten hadden. Want als je in volle namiddag examen hebt, denk je er toch niet aan om een overlevingspakket te voorzien. Inmiddels voelde ze zich stilaan murw worden. Ze vertelde ook nog iets over een verkeerde organisatorische planning (dat hadden we inmiddels ook al door) en dat ze zich wat misrekend hadden: er waren slechts 20 minuten per persoon voorzien. Het was dus wel een praktijkexamen en dat bleek opgesplitst in vier delen, telkens bij een andere prof. Onmogellijk af te werken op 20 minuten dus.

Om een lang verhaal – voor haar dan toch – kort te maken: om 20.30 u. mocht ze dan eindelijk binnen en ze was klaar om 22.30 u. En ik meen dat er toen nog zaten te wachten.
Zijzelf was weer thuis om 23 u. Volledig murw. En over het examen zelf kon ze niets zeggen. Dat was iets uit een andere dimensie.
En ook al was dat het oorspronkelijke plan, veel is er gisteravond niet meer gestudeerd.

Advertenties

Responses

  1. Amai, straf wat ze die studenten allemaal aandoen. In plaats van toch een beetje een menselijke regeling te treffen. Nog veel succes voor de dochter!

  2. Tssss. Ik vind dat echt niet serieus. Echt niet. Het zal wel zijn dat ze daarna niet veel meer gestudeerd heeft.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: