Gepost door: pharailde | november 21, 2010

Krak

Ik moest gisterennamiddag, zaterdag, uitzonderlijk werken. Dus besloot ik gistermorgen om eerst en vooral de badkamer te kuisen. Kwestie van toch ook wat huishoudelijk werk verzet te hebben.
Om een of andere reden boog ik wat voorover, heel licht, en toen zei het “krak”. Eigenlijk was het geen echte krak, maar eerder een blokkade. Ergens halverwege mijn rug. Zo een die je de adem beneemt. En waarvan het enige tijd duurt vooraleer je weer recht geraakt.
Weer rechtop voelde ik niet eens echt pijn, maar uit ervaring wist ik dat ik goed moe(s)t opletten hoe ik me bewoog/beweeg. Toch heb ik zowaar zelfs de hele badkamer gekuist en ben ik zonder probleem gaan werken (heb wel wijselijk dozen met boeken door anderen laten verzetten), ook al begon het naar de avond toe lastiger te worden.
Ik zag met schrik de nacht tegemoet, ook uit ervaring. Niet ongegrond, zo bleek. Me omdraaien in mijn bed is een marteling omdat dan alles telkens blokkeert, dus kwam er van goed slapen niet veel in huis.

Volgens dochter M. is er sprake van een hernia (toch handig, zo’n specialiste in spe in huis).
Eigenlijk valt het allemaal best mee. Als ik erop let, kan ik alle bewegingen doen, maar als ik onverhoeds mijn hoofd voorover buig of draai, heb ik prijs. Ook diep inademen is niet zo aan te raden. Dat constante waakzaam zijn, maakt het wel eerder vermoeiend dan pijnlijk.
Nu moet ik dringend gaan slapen (morgen werkdag), maar ik zie er behoorlijk tegenop. Maar in de zetel overnachten lijkt me ook geen optie.

Enfin, genoeg geklaagd. Over enkele dagen is dit leed ook weer geleden. En er zijn veel erger dingen in het leven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: