Gepost door: pharailde | oktober 31, 2010

Feest

Gisteren was het feest. 50 jaar geleden werd een belangrijke voorbereidende stap gezet in mijn bestaan want op 29 oktober 1960 zijn mijn ouders getrouwd. En dat moest gevierd worden.
Ik doe het zelden, maar omdat het toch een bijzondere gelegenheid was, trakteerde ik mezelf en mijn dochters zaterdagochtend op een kappersbeurt om ons een feestkapsel te laten aanmeten. We moesten er wel wat vroeger voor opstaan, maar het was supergezellig. En goed getimed. We stapten er buiten om twintig over tien, om dan, na nauwelijks enkele minuten stappen, goed op tijd te zijn voor de ceremonie op het stadhuis om half elf, waar we de mannelijke helft van het gezin zouden ontmoeten. Ondertussen hadden we echter al telefoon van mijn moeder gekregen, dat de ceremonie pas een uur later zou beginnen. Terug naar huis was echt de moeite niet, dus gingen we maar met de hele bende een koffie een koffie drinken. Veel gezelliger.
Tegen half twaalf waren we op de afspraak en ontdekten we dat er vijf jubilerende koppels (twee diamanten en drie gouden) tegelijk gevierd zouden worden in het Oostenrijks Salon (ik ging er automatisch van uit dat dat ook in de Trouwkapel zou doorgaan, wat niet echt logisch is, aangezien er op zaterdagochtend behoorlijk wat huwelijken zijn). Onze schepen van Burgerlijke Stand, Catharina Segers, stond de jubilarissen op een heel ongedwongen en persoonlijke manier te woord, en er was duidelijk heel wat voorbereidend werk aan voorafgegaan, want bij iedereen werd stilgestaan bij het ontmoetingsmoment, het aantal kinderen en kleinkinderen, de carrières en de hobby’s. De schepen deed dat zelfs op een zodanig leuke manier dat je ook geboeid bleef luisteren naar de levensverhalen van de andere koppels. Tot haar grote spijt kreeg ze wel niemand zo ver om nog eens een handstand te doen (zelfs niet samen met haar), een horlepiep te dansen of een karateslag te demonstreren, hobby’s die in de loop der jaren uitgeoefend werden.
Na het overhandigen van de persoonlijke brieven van de koning en het geschenk van de stad Gent (een champagne-emmer met bijhorende glazen), het gezamenlijk zingen van Klokke Roeland (waarvoor dochter M., onder lichte dwang, naar voren werd geroepen om wat toon aan te geven), het Gentse volkslied, en een kleine receptie, was na een uurtje de plechtigheid voorbij. Ik moet toegeven dat het veel leuker was dan ik ooit verwachtte.

Aangezien we dan toch in de stad waren, profiteerden we ervan om na de plechtigheid nog enkele boodschappen te doen (er waren er die nieuwe kleren nodig hadden), maar pas nadat we onszelf en het gezin trakteerden op een boekweitpannenkoek bij Gwenola. Dat stond al lang op mijn verlanglijstje, en we zouden niet veel later toch honger krijgen.

Tegen zes uur werden we dan in de feestzaal (De Lage Vuurse in Oostakker) verwacht voor het eigenlijke feest, samen met broer, zus, pleegzus en aanhang, de negen kleinkinderen, de drie broers van mijn moeder, en een aantal broers en zussen van mijn vader. Hij was de tweede van elf thuis, en helaas zijn er reeds een aantal broers overleden, en anderen konden er wegens ziekte ook niet bij zijn. Het was in ieder geval leuk om iedereen weer eens terug te zien (van een aantal nonkels en tantes was het reeds jaren geleden dat we hen nog zagen). Het feest werd opgeluisterd door niemand minder dan Dille, Gents meest bekende travestiet.
Het werd, zoals te verwachten viel, een heel gezellige avond en ergens tussen half een en een waren we thuis. Om dan vast te stellen dat we nog een uurke cadeau kregen die nacht (was dat winteruur namelijk compleet uit het oog verloren).

Advertenties

Responses

  1. Gefeliciteerd.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: