Gepost door: pharailde | september 17, 2010

Verrassing

Ze zit in Stockholm deze week. Onze oudste dochter. Met vriend M. Een deugddoende vakantie na meer dan een maand zware studie-inspanningen en examenstress. Want over een goeie week starten de lessen opnieuw, en zal er weer niet veel tijd resten voor ontspanning.
Aangezien ze het ook niet goed zag zitten om pakweg op zondag terug te komen en op maandag met de lessen te starten, bleef er qua geschikte periode niet veel over dan deze week.
Wel een klein probleemke, gisteren was het proclamatie. Maar problemen zijn er om opgelost te worden en dus werd papa opgetrommeld om in haar naam in een of ander auditorium haar punten af te halen. Het feit dat hij dan als eerste haar buizen zou vernemen (sommige vakken waren immers toch wat minder verlopen), vond ze wel niet zo leuk, maar ja, ze moest er toch iets voor overhebben.
Dus dook wederhelft E. gisteren om half tien nog eens onder in het studentenleven om van heel nabij de zenuwen en de drukte en het gekwetter te beleven. De dagen ervoor had ik er eerlijk gezegd zelf nauwelijks aan gedacht, maar rond half tien begon het toch wel te kriebelen. Verrassend vroeg – nauwelijks een kwartiertje later – kreeg ik een telefoontje met het meest verrassende nieuws dat ik kon dromen: ze was over de hele lijn geslaagd, zelfs zonder deliberatiepunten. Ik hield het zowaar nauwelijks droog. Van puur contentement.

Hoewel ze uiteraard al een bericht van haar papa gekregen had, heb ik haar toch onmiddellijk opgebeld om ze een dikke proficiat te wensen. Op zo’n momenten is dat dus zalig om in deze tijden vol communicatiemogelijkheden te leven.

En die champagne? Die drinken we zondagavond wel, als ze terug is.

Advertenties

Responses

  1. Fantastisch nieuws, je mag trots zijn!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: