Gepost door: pharailde | juni 2, 2010

BTW-perikelen

Wederhelft E. werkt thuis als zelfstandige.
Dat wil dus zeggen dat hij minstens viermaal per jaar te maken krijgt met de BTW-administratie.
Vroeger kreeg hij van de administratie de nodige formulieren toegestuurd, die al dan niet binnen de termijn werden ingevuld en opgestuurd.
Vorig jaar werd dan, wellicht in het kader van E-government, beslist dat papieren aangiftes niet meer geldig waren en dat voortaan alles elektronisch moest worden ingediend.
Wederhelft E. kreeg het daarbij warm en koud want hij is niet bepaald wat je een pc-freak kan noemen, maar soit, we zetten er ons aan en het lukte zowaar om de aangiftes in te dienen en elektronisch ondertekend te krijgen. Ook de tax-on-web bleek te lukken.

In januari ll kocht ik dan een nieuwe laptop, en we dachten niet meer aan die BTW-toestanden.
Tot de aangiftes weer moesten ingediend worden natuurlijk. Ditmaal lukte dit langs geen kanten, zelfs de aanmelding met de elektronische ID-kaart mislukte telkens. Een druk over-en-weer mailverkeer met de betreffende administratie later, met telkens nieuwe raadgevingen en te volgen procedures (waarvoor onze dank), bleef het bij vruchteloze pogingen. Ik weet het, wij waren de idioten – compleet niet aan gedacht dat een en ander moest worden geïnstalleerd en andere instellingen aangepast – en we geraakten telkens wel een stap verder, maar de ultieme verzending kregen we niet voor elkaar.

Na de zoveelste mail kwam dan de kat op de koord: uiteindelijk lag het niet bij ons. Ah neen. De nieuwe pc is iets met 64 bits en, je houdt het niet voor mogelijk, … hun programma is daaraan nog niet aangepast. Als je dus Internet Explorer gebruikt, dan werkt het niet, zo wisten ze ons doodleuk te zeggen. Met Firefox wel. Wat we gisteren weer ondervonden hebben bij het indienen van de listings: we waren dat efkes uit het oog verloren van dat explorer en firefox, en dus werkte het weer niet. Tot mijn frank viel en ik het in Firefox probeerde.

Dat ze dat daar maar rap aanpassen. Als ze E-government willen promoten, moeten ze wel mee zijn met de technologische evoluties, ook al hangt daar een prijskaartje aan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: