Gepost door: pharailde | mei 25, 2010

Weer vertrokken

En ja, sinds vorige week reeds, zijn we weer vertrokken voor examenperiode nummer zoveel.
Van een eigenlijke blokperiode, zoals wij vroeger hadden (eind april einde lessen, mei blok en juni examens), is door het semestersysteem al lang geen sprake meer. Ik vond dat toch een speciale sfeer hebben, die maand blok, o.m. met schema’s opstellen (die na dag 2 al niet meer klopten), de afwisseling van studeren, eten en – beetje – ontspannen, in het begin het gevoel te hebben dat je alle tijd van de wereld hebt (en de cursus dan ook echt grondig begint te studeren), en op het einde van de maand de paniek dat je nog zo veel moet doen (en de pagina’s die er dan al heel wat sneller doorvliegen), enz.

Niets meer van dit alles, enfin toch niet meer in die vorm.
Dochter M. had nog lessen tot 13 of 14 mei, dan had ze op 18 mei haar eerste examen, praktijk zwemmen, in de namiddag moest ze dan nog naar Oostende voor praktijklessen hydrotherapie en ’s anderendaags had ze haar theoretisch examen zwemmen. Voor dat praktijkexamen moest ze natuurlijk niet echt studeren, maar wel regelmatig gaan oefenen in het zwembad (slechts enkele weken voor het examen kregen ze bovendien te horen dat ze alle opdrachten, o.m. een volledige lengte onder water zwemmen, met jeansbroek, T-shirt met lange mouwen en trui aan, moesten doen), waar toch ook ettelijke uren tijd in kruipen.

Vanochtend had ze dan haar derde examen.
Nu nog 12 te gaan, tot 24 juni, het ene al meer gespreid dan het andere. 15 examens wil bij haar trouwens niet zeggen dat ze 15 vakken heeft: van een enkel vak kan ze bv. 4 examens hebben: theorie en praktijk en dan nog enkele onderdelen.
Maar soit, de trein is weer vertrokken voor de komende maand. En over een kleine twee weken zitten de andere drie er ook op.
En dan lonkt de vakantie weer. Maar zover zijn we nog lang niet.

(en vooral hopen dat die stomme virussen het eindelijk eens opgeven, want ongeveer iedereen (behalve zoon S.W.) zit met een hardnekkige verkoudheid. Niks ergs, en dus de moeite niet om naar de dokter te lopen, maar wel aanslepend – o.m. met een irritante kriebelhoest – en vooral, telkens als we denken dat het beter gaat, is het enkele dagen later weer verergerd, ondanks de beschikbare medicijnen. Grrr)

Advertenties

Responses

 1. Amai, die examenperiode van M. begint vroeg, zeg. Hier begint de eerste pas op 11 juni en de andere de 14e. Ze hebben elk ook maar 5 examens. En ze hebben toch al gedaan eind juni. Dat kan toch nogal verschillen, hè?

 2. MMhhm, de heerlijke examentijd… Waar is-ie naartoe.

  Het cassetje dat in een eindeloze loop morning has broken afwisselde met hier laat ik je los Tim, terwijl de meest onmogelijke stellingen en principes van de hogere Fysica de revue passeerden… Telkenmale luidden zij de het aanbreken van een welverdiende nicotinepauze in.

  Mmmhmm, die heerlijke examenperiode. De luxe hebben om je enkel op je studies te concentreren, en ouders te hebben die voor al de rest zorgden.

  Mmmmhhm, die heerlijke examenperiode, die begon steevast op 1 mei, en eindigde soms op 11 juli. Daartussenin… het kluizenaarsleven. studeerkamertje, liters cola en koffie, cassetje met Cat Stevens en Wim De Craene, en een stapel cursussen die links lag om uiteindelijk rechts te eindigen, maar ook verondersteld was om tussen mijn oren te blijven hangen

  Mhhmm die heerlijke examenperiode. Uitslapen tot een uur of elf, langzaam wakker worden, douchen, eten, en dan volle petrol in gang schieten. De namiddag door, korte break bij het avondeten en dan weer door tot een gat in de nacht. Zo’n uur of vier in de ochtend. Afsluiten met een glaasje wijn, sigaretje, even relaxen voor het slapengaan, voorbereiden op de nieuwe dag van blokken, in een tijd dat Ben Crabbé nog niet was uitgevonden. Niet zonder het laatste wapenfeit van de dag te verrichten : mijn zus wekken, zodat zij aan haar dag van studie-arbeid kon beginnen. Terwijl de rust van de nachtelijke uurtjes mij de meest inspirerende momenten bracht om de fysische, mathematische of chemische theorieën tot mij te nemen, prefereerde mijn zus de vrolijkheid en de energie die een verse ochtend bracht om de historische kanten van onze maatschappij tot zich te nemen.

  Mmmhmm die heerlijke examenperiode, toen er letterlijk 24 uur per dag gestudeerd werd bij ons thuis, twee maanden lang.

  Soms vraag ik mij af welk een hel dat voor ons ouders moet geweest zijn.

  Estevan


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: