Gepost door: pharailde | april 9, 2010

Alweer voorbij

Het was een beetje een grappige dag vandaag (vrijdag): de eerste werkdag van de week, en al onmiddellijk kunnen aftellen naar het weekend. U leest het goed, de eerste werkdag van de week, want de voorbije dagen heb ik even vakantie genomen. En ja, het kwam zo uit dat ik, hoewel het onlogisch klinkt, deze laatste weekdag toch weer aan het werk ging.
Wat ik zoal gedaan heb, naast de onvermijdelijke huishoudelijke klussen?

Op zaterdag niet veel (wel opgeruimd en gekuist)
Op zondag was er paasbrunch bij mijn ouders, in het gezelschap van mijn broer en twee van zijn kinderen, heel gezellig maar te veel chocolade meegekregen (en zowaar nog wat zwartepieten en sinterklazen van in december – gelukkig blijft chocolade lang goed). En raar maar waar op die hele paasdag heeft er niemand van het gezin ook maar één stuk chocolade gegeten (dat was vroeger wel anders). Achteraf zijn wederhelft E. en ik nog even gaan uitwaaien in onze “achtertuin”, de Bourgoyen (tot aan de aalscholverbomen – een heel bizar gezicht, die grote vogels met al die nesten in bomen), alwaar de natuur druk doende was om haar lentetooi aan te trekken, met o.m. enkele bomen vol prachtige witte bloesems.
Maandagnamiddag hadden we i en h op bezoek, met hun allerschattigste dochter, voor een allergezelligste namiddag.
Dinsdagochtend was het weer tijd voor een controlebezoek aan de “wrattendokter” en een bezoek aan de opticien voor een nieuwe bril én glazen voor wederhelft E. en nieuwe glazen voor mij (jawel, dat zicht blijft achteruit gaan – de kleine letterkes zijn helemaal niet meer evident). Dat duurde daar de nodige tijd omdat er blijkbaar ergens een probleem was met de meting van zijn ogen, die anders was dan bij de oogarts. Voor alle zekerheid ging de opticien toch eerst contact opnemen met de oogarts, kwestie van zeker te spelen (inmiddels is gebleken dat de nieuwe meetresultaten toch als basis gebruikt mogen worden). De rest van de namiddag toch geprofiteerd van het mooie weer en buiten gezeten (in de zon was het goed, maar erbuiten toch redelijk fris door de wind), en o ja, zelfs de eerste maal buiten gegeten. In de late namiddag reden we nog naar een bouwstoffenzaak ivm de kleur van dakpannen waarbij we van mening verschilden, maar grrr, Murphy was weer in da house want de winkel bleek op paasdinsdag gesloten te zijn. Wie verwachtte zich daar nu aan.
Woensdag was gereserveerd voor cultuur en togen we richting Brussel, voor Frida en Domenikos, maar daarover later meer.
Donderdag was bedoeld als rustdag, als dag waarop ik niets ging doen, behalve de dingen waarin ik zin had, maar dat lukte maar half. ’s Namiddags reden we voor die dakpannen zelfs nog over en weer naar Kortrijk, want in het Gentse hadden ze in geen enkele toonzaal alle kleurstalen binnen. We hadden een beetje een discussie over de kleur van de dakpannen voor op het dak boven de eetkamer (jawel, dat moet opnieuw gedaan worden omdat het bij sommig regenweer binnenregent en dat is niet praktisch). De bestaande dakpannen kunnen niet gerecupereerd worden omdat ze niet geschikt blijken te zijn voor de relatief lage dakhelling, vandaar onze problemen. Dus moeten er nieuwe besteld worden en begint de discussie over kleur. Bleven over: koperbruin (wederhelft E.) en natuurrood (ik) omdat ik dat bruin niet zag zitten. Maar omdat de kleuren in een gedrukte folder bedrieglijk kunnen zijn, wilden we de pannen zelf zien. Vandaar. Het zijn trouwens de rode geworden.

Tussendoor was er tijd voor wat lezen en schrijven (een artikel dat alweer langer uitviel dan gedacht) en beeldekens kijken.
Een goed gevulde maar lang geen onaangename week om op terug te kijken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: