Gepost door: pharailde | februari 22, 2010

Survivalweekend

En neen, we waren niet in Dardennen, zoals een mens misschien zou denken, maar gewoon in Oostende. En ’t is ook niet dat we er ons speciaal voor ingeschreven hebben, integendeel. ’t Was gewoon van moeten, kwestie van het appartement te kunnen bereiken.
De reden? Openbare werken aan de dijk en zijstraten (bouw van ondergrondse parking en heraanleg van dijk en straten). De werken bevinden zich momenteel uitgerekend op het stuk vlak voor het appartement en enkele tientallen meter links en rechts ervan. Gaan wandelen, het strand bereiken, boodschappen doen, uit eten gaan, het vergt elke keer de nodige behendigheid (en het juiste schoeisel) om je een weg te banen tussen de putten, de half afgewerkte bestrating, de hekken, het zand en de kiezelsteentjes. Al een geluk dat het geen modderpoel was.


Een mens telt dan de dagen af, uitkijkend naar een ontspannen weekend en stiekem ook naar een beetje te kunnen uitslapen. Om dan op vrijdagochtend om half acht gewekt te worden door werklui, kranen, betonwapening, en andere lawaai makende werfdinges, en vooral niet te vergeten, de obligate werfradio. Dit allemaal net ter hoogte van het appartement. Oh gloria.

Maar zowaar, alles went – of toch veel (gelukkig hielden we door de temperaturen het raam dicht én werden we nog gespaard van slijpschijven en aanverwanten) en ik sukkelde zelfs weer in slaap. Om dan om twintig over acht gewekt te worden door … een aannemer. In het gebouw. Vlak aan onze voordeur. Telefoongesprekken met luider stemme, metalen kokers, een babbelke met een passant (eveneens met luider stemme), boormachines, …, en dat alles veelvoudig versterkt en weergalmd in de traphal. En ook hier … de obligate werfradio! Op volle sterkte uiteraard, je moet de muziek toch horen terwijl je aan het boren bent! Bleek achteraf dat ze op alle tien verdiepingen een centraal bedieningspaneel voor de beide liften (links en rechts van de trap) kwamen installeren. Waarvoor dat nu nodig is?

Slapen konden we nu helemaal vergeten. Helemaal uit mijn hum. Na het ontbijt vonden we het raadzaam om het lawaai te ontvluchten en naar buiten te gaan om wat te ontspannen. Wij ons door de werken een weg gezocht naar het staketsel (tegen zondagavond wisten we perfect hoe we ons het gemakkelijkst een weg konden banen, maar vrijdagochtend nog niet). Helaas stond er een behoorlijk ijskoude wind, zeker op het staketsel, zo een van het soort die je de adem beneemt en je een stekende hoofdpijn bezorgt (ja, ik weet het, een muts zou helpen natuurlijk, maar ik zie altijd op tegen de zoektocht) en begon het te druppelen. Gelukkig bleef het bij een povere poging tot. En ik die dacht dat we de werken achter ons hadden gelaten. Oh neen. Aan de overkant van de vaargeul werd intensief af en aan gereden met zwaar materieel voor de aanleg van een nieuw oosterstaketsel. Met het nodige lawaai, dat zelfs boven het geluid van wind en golven opsteeg. Op het staketsel zelf konden we bovendien niet tot op het eind – onze lievelingsplaats – vermits ze daar bezig waren met een filmopname. Ontspannen dat je je voelt op zo’n ochtend, niet te geloven. Maar gelukkig voer de Primrose net de haven binnen terwijl we op het staketsel stonden. En dat maakte veel goed.
Vervolgens zijn we wat gaan winkelen, o.m. naar de Hema, om vervolgens naar het appartement terug te keren, zelf muziek op te zetten en wat te lezen. Gelukkig was het vrijdag en trokken de werklui vroeg naar huis. De zon brak zelfs door en we zijn nog even langs de waterlijn gaan wandelen, alvorens een restaurant te gaan zoeken. Die ontspanning, die kwam er alsnog.

(enneuh, die stenen, die lagen al los – pech voor de aannemers, maar een ganse dag wandelaars, dat laat zijn sporen na)

Advertenties

Responses

  1. […] het was niet omdat het begin nogal stresserig was, dat we voor de rest geen leuk weekend hadden, integendeel. Ik wil […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: