Gepost door: pharailde | december 16, 2009

Terrasje doen?

Kijk, het zijn de laatste dagen van de klimaattop in Kopenhagen, iedereen heeft de mond vol van de opwarming van de aarde, we worden rond de oren geslagen met tips allerhande over energiebesparing (de ene helaas al ridiculer dan de andere), politici gaan het allemaal eens oplossen, enz.
Soms heb ik echter de indruk dat er eerder sprake is van een hype dan van goed doordachte maatregelen. Want dan zie ik zo’n foto als header op de website van de stad, en gaat mijn bloed koken.
Het heeft geen zin om de site te linken, want morgen of overmorgen staat er weer een nieuwe foto.
De foto legt volgend beeld vast: de Graslei, zijnde het brandpunt van het toeristisch centrum, met verlichte kerstbomen en enkele mensen aan tafeltjes die iets drinken. Op een terras. Weliswaar goed ingeduffeld en met dekentjes ter beschikking. Maar die dekens worden niet gebruikt, neen, ze blijven netjes gedecoreerd over de stoelen hangen. Want blijkbaar hebben ze het warm genoeg. Ah ja, want er is een terrasverwarmer, en misschien staan er buiten beeld wel meerdere opgesteld.
Ik vind dat dus behoorlijk decadent: het vriest dat het kraakt, maar de mensen moeten toch lekker warm op het terras kunnen zitten. Dat is je reinste energieverspilling want binnen brandt de verwarming ook voor de mensen die toch liever binnen zitten. Een klein beetje leven op het ritme van de seizoenen is toch niet te veel gevraagd.
En wie weet vinden op dat verwarmde terras wel verhitte discussies plaats over de opwarming van de aarde.

Advertenties

Responses

  1. Yep, ik heb gisteren zo nog tientallen cafeetjes gezien in Antwerpen. Tja, je hebt gelijk. Ze zouden dat direct kunnen verbieden, maar de horeca zal weer beginnen zagen.

  2. dat is altijd al die dubbelzinnigheid van “change the climate” het begint bij jezelf, grote beloften en maatregelen hebben geen zin als de mensen in hun dagelijkse leven NIETS doen
    ik heb altijd om dergelijke idioten neer te knuppeln gelijk babyzeehondjes

  3. Net terug van Parijs dus, en heb de indruk dat ze daar 365 dagen per jaar op het terras zitten (omdat je enkel daar nog mag roken misschien), dus ook met deze vriestemperaturen… Vond het ook behoorlijk vreemd aandoen…

  4. Ik dacht dat terrassen pas vanaf een bepaalde datum mochten?

  5. ’t zijn idd de kleine dingskes die het doen. er zijn zoveel manieren om het beter te doen. we worden ons nu nog maar silaan bewust van wat er kan. we zijn de mensheid in de puberteit.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: