Gepost door: pharailde | november 24, 2009

De mannen van de post

Toen we dit huis kochten, stonden er in dit deel van de straat drie panden, met een voortuinstrook of oprit en de brievenbus aan de gevel. Wij bouwden en verbouwden en veranderden en deden werken en toen we onze intrek in ons nieuw optrekje namen, hadden we een splinternieuwe voordeur met een mooie nieuwe brievenbus erin.
Later renoveerden de buren links en rechts, en plaatsten een brievenbus aan de straatzijde. Inmiddels kregen we ook heel af en toe een opmerking van de postbode dat we onze brievenbus ook moesten verplaatsen. Een nieuwe brievenbus, dat was echter het verst van onze gedachten, er waren (en zijn) heel wat dringender zaken.

Tot we enkele maanden geleden een kaartje van de post kregen: dat onze brievenbus niet reglementair was en zich aan de rooilijn moest bevinden. Later kregen we een brief, en dan nog een, telkens gericht “aan de bewoners van” en ons adres (nooit op naam) en telkens zonder datum tegen wanneer die brievenbus in orde moest zijn. Die bleef echter het verst van onze gedachten. Pas op de aangetekende brief die vervolgens in de bus viel – ook zonder naam (alweer gericht aan “de bewoners van” en ons adres) en niet ondertekend – kregen we eindelijk een richtdatum (amper twee weken later, tegen 4 november). Indien niet, zouden we onze post telkens aan het Stapelplein moeten afhalen. Dat werd natuurlijk bijzonder onpraktisch.

Omdat een nieuwe brievenbus naar onze smaak nog steeds niet aan de orde is (we willen die maar installeren als de oprit aangelegd is, en daaraan willen we maar beginnen als er geen zware werfauto’s meer op de oprit moeten staan, lees als alle grote werken binnen gedaan zijn – ooit), heeft wederhelft E. dan maar vlak voor de deadline (zo zijn we) met enkele planken zelf een brievenbus in elkaar getimmerd en knaloranje geschilderd (als het eens niet regent, krijgt die nog een laatste laag verf).

Content dat de facteur was.
Ikzelf moet er nog erg aan wennen dat de post niet op de mat ligt, maar buiten in een bakske.

Advertenties

Responses

  1. Knaloranje? Dat noem ik nog eens tegemoetkomen aan alle zichtbaarheidseisen.

  2. het vermindert in alle geval de kans dat er een vliegtuig tegenaan knalt. Staat er ook een stroboscooplampje op? of is dat nog niet verplicht?

  3. Ik zou alrap eens naar de kringwinkel gegaan zijn om een tweedehands brievenbus te kopen. Maar een knaloranje brievenbus heeft wel iets, natuurlijk.

  4. foto! foto!

  5. […] Op algemeen verzoek: de […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: