Gepost door: pharailde | november 9, 2009

En dat op een zondagavond

Zondagavond dus. Zoon S.W. landde om 19.40 u. op Zaventem. Een van de vorige keren dat hij terugkwam van Stavanger kwam hij met de trein naar Gent, maar die deed er veel langer over dan verwacht.
Daarom hadden we beslist om hem toch met de wagen op te halen: het is immers al avond, hij moet nog eten, en op maandag is er weer school.
Wij dus richting Zaventem. Weliswaar een beetje te laat vertrokken (we hadden eerst zelf nog gegeten, anders werd het voor iedereen te laat), maar we rekenden ook de tijd bij tot hij buiten is, zodat we niet in de parking moesten.
Het viel ons meteen op dat het bijzonder druk was en bleef op de snelweg: een zee van rode lichten voor ons uit, een zee van witte lichten in de andere richting. Wij, die verwachtten op zondagavond een heel kalme snelweg aan te treffen, hadden er in de verste verte niet aan gedacht dat het het einde van de herfstvakantie betekende. Maar soit, het was druk maar wel vlot verkeer, dus geen probleem. Tot aan Ternat. Dan was het filerijden, van traag tot stapvoets tot soms stilstaand. Meer dan een half uur tot in Groot-Bijgaarden (waar een kettingbotsing moet gebeurd zijn). Gelukkig is er zoiets als gsm, dus konden we hem verwittigen. In Zaventem zelf hadden we nog een probleem met slecht verlichte borden, en wellicht vermoeidheid, maar we namen de verkeerde afslag en waren toch op weg richting parking ipv richting aankomsthal. Even een gevaarlijk manoeuvre (shht, even achteruit gereden) uitgevoerd – gelukkig was er daar niet zoveel volk, om zoonlief enkele minuten later terug te vinden en in te laden.
Terug naar Gent, met een hongerige wolf vol verhalen over van alles en nog wat. En lap, weer slecht verlichte borden en ipv de afslag richting Ring, reden we rechtdoor richting Brussel en Evere. Helaas was er de eerste kilometers nergens een plaats om te keren, dus zouden we wel dwars door Brussel rijden op zoek naar Gent. Op een gegeven moment reden we langs de VUB en ik herinnerde mij nog uit mijn studietijd aldaar dat je rechtsaf kan slaan naar de Kroonstraat en dan de Troonstraat, waar je uitkomt aan de Naamse Poort. Vandaar rij je gemakkelijk via de tunnels richting Gent.
Gemakkelijk?
In de laatste tunnel zaten we weer … in de file. Het leek echt maandagochtend ipv zondagavond (en blijkbaar is het in onze hoofdstad een gebruik dat je gewoon door het rood licht rijdt), met zeer stapvoets verkeer. Toen we bijna het ‘licht’ aan het einde van de tunnel zagen, viel het me op dat iedereen blijkbaar een godsdienstige aandrang had en richting Basiliek reed. Pas op het laatst bleek dat je niet rechtdoor kon, rechtstreeks naar de Ring, we moesten rond de basiliek. Waarom? Geen idee, maar ik vind dat ze dat wel een stuk vroeger mogen aankondigen (tenzij we er weer over gekeken hebben natuurlijk).

De rest van de rit verliep gelukkig vlot, maar we waren toch meer dan een uur later thuis dan voorzien. Misschien de volgende keer toch maar weer de trein.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: