Gepost door: pharailde | september 27, 2009

Eventjes moedeloos …

Eventjes maar.
Maar toch.

Dat alle werken in huis veel trager vooruitgaan dan gewenst, tja, daar is niet veel aan te doen.
Dat er nog heel veel moet gebeuren, daar kan ik – bij momenten – zelfs mee leven.
Dat de voorlopige oplossingen na bijna vijf jaar van hun pluimen laten, tja, dat is normaal zeker.

Maar dat ge miserie hebt / krijgt met de dingen die wel al afgewerkt zijn, daar word ik dus meer dan eens zo vreselijk moedeloos van (en nu is zo’n moment).

Zoals daar zijn:
– onze keukenvloer: in tegenstelling tot gezegd en verwacht, moet je er zo mee opletten want als je de verkeerde dingen morst, geeft dat plekken die er niet meer uitgaan (ze vreten zich in de steen). Nu duiken er plots problemen op met het product dat ik tot nu toe gebruikte om schoon te maken (nochtans op basis van lijnolie) met als resultaat dat hij op sommige stukken niet meer om aan te zien is (en ik heb geen flauw idee hoe we het kunnen oplossen).
– het keukenwerkblad: een houten werkblad uit allemaal kubusjes kopshout in beuk, ingeolied met een niet-giftig beschermend product. Heel mooi, maar dat product reageert, door de aanwezige nafta, verkeerd met de lijm die al die blokjes samenhoudt: op de plaatsen die te nat blijven (is dus wel een keukenwerkblad hé, dus wordt het af en toe wel eens nat) verandert die lijm in een kleverige smurrie die uitloopt op het blad en alleen weg te schuren is. Het probleem doet zich al lang voor, maar pas sinds kort kennen we de oorzaak ervan. Nu nog een oplossing vinden (nooit gedacht dat je een chemicus moest zijn om je huis in te richten).
– de toiletten: blijft een aanslepend probleem. Het getjol met emmers begint danig mijn keel uit te hangen, maar ja, ook hier is geduld het codewoord. Er een regenwaterput. Ooit.
– het dak in de eetkamer: door technische onvolkomenheden regent het bij zware regenval en ongunstige windrichting binnen. Wel altijd op een andere plaats, het moet toch spannend blijven, nietwaar (en niemand om tegen te reclameren want hij heeft het zelf geplaatst).
– onze wingerd: in het voorjaar wingerd geplant om een vreselijk lelijke muur te bedekken, en groen is altijd aangenaam. Hij deed het een hele poos heel goed, maar nu staat hij er maar belabberd en triest bij. Blijkbaar gebruikten die kleine, schattige, harige monstertjes die plantenbak iets te veel als kattenbak. Weer iets om een oplossing voor te zoeken.
– en zo kunnen we nog even doorgaan.

Is het dan zo abnormaal om wat vooruit te willen, en niet alle energie te moeten steken in dingen die in orde hadden moeten zijn?
En heeft het eigenlijk nog zin om te proberen voortdoen, als ge dan toch moet herbeginnen.

Advertenties

Responses

 1. Hier zou ik ook niet vrolijk van worden. Ik hoop dat alles snel opgelost wordt en dat je terug wat moed vindt om voort te doen met de werken.

 2. Misschien de wortels van de wingerd met wat kippengaas bedekken, de onze heeft daar een hekel aan. Hou de moed erin!

 3. tegen katten in de bloembakken
  – tandenstokers in recht zetten (die rotten wel na een tijdje)
  – alufolie in leggen (katten haten dat ala ze erop springen en ze gaan de bak mijden), maar misschien is dat buiten iets minder praktisch.
  – afdekken met gaas moet ook werken.

 4. heeft het zin? ik vraag mij altijd af hoeveel stront ik nog ga zien in die pampers van mijn zoontje. En hoe vaak ik zijn rommel nog zal oprommelen. en hoeveel ik datzelfde bord nog zal afwassen…

  maar in feite heeft het allemaal zin en is dat nu precies waar het om draait. we wilden vroeger allemaal per se alleen wonen om het allemaal alleen te kunnen doen… en we wilden per se kinderen om hen onze levensvreugde te kunnen geven… maar je wordt er zo moe van!

 5. @ysabje : de hoeveelheid stront in een pamper kun je aflezen op de verpakking. Daar staat op hoeveel kilo er in kan

 6. […] we nooit zo hoog geëindigd zijn. (Tussendoor moest ik ook af en toe even denken aan ons eerste lustrum in ons huis en vooral niet proberen te denken aan wat er nog moet […]

 7. […] geweest om het dak boven de eetkamer te vernieuwen, omdat het bij hevig regenweer wel eens wou binnenregenen. Ze gingen dat werk al in februari doen, maar bon, enkele weken geleden waren ze hier dan toch. […]

 8. […] en onaangename bijwerking heeft: ons keukenwerkblad (dat al lang miserie geeft omwille van de siliconelijm) leidt een eigen leven. Door de grote vochtigheid zet het hout ontzettend uit en zoekt het een […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: