Gepost door: pharailde | augustus 27, 2009

Een vrije dag

Vandaag heb ik nog een dagje verlof opgenomen, na anderhalve week moest dat alweer kunnen, vond ik.
Maar het was geen dagje om op mijn lui gat te zitten, zoals dat plastisch omschreven wordt.

Iets langer geslapen. Of toch een poging gedaan tot (ik droom van de dag dat we een echte slaapkamerdeur hebben en dat de badkamervoorraden op de badkamer staan en dat dochter E. op haar eigen kamer ligt: om dan niet gewekt te worden door dochter M. die van de ladder komt, of van dochter E. die haar dekbedovertrek aan het goedsteken is, of van een van de kleine katten die met mijn dekens (en letterlijk met mijn voeten) aan het spelen was, of van dochter M. die ik weet niet wat uit de voorraadkast moest hebben)
Na douche en ontbijt een laagje verf op de deuren gelegd.
Een beteken gecomputerd (mails en zo gelezen)
Auto in op weg naar Deerlijk, naar Okay en Meubelen Gaverzicht. Niet te geloven hoeveel lelijke dingen we gezien hebben, amai mijne frak, maar gelukkig toch wel die ene kleerkast die dochter E. (en ook ons) beviel (en helaas toch iets duurder uitviel dan verwacht, maar soit).
Teruggereden naar Gent, maar vooraleer thuis te gaan middagmalen, eerst een ommetje gemaakt naar de brillenwinkel vermits er een accidentje was met de bril van dochter E. Tot mijn – aangename – verrassing bleek die nog onder garantie te vallen, het is nu alleen kwestie van dezelfde nieuwe montuur te vinden. Voorlopig hebben ze haar gelukkig wel gedepaneerd.
Thuis middagmalen (liep inmiddels wel al tegen drieën).
Ondertussen zoon J. – eindelijk – naar de bank voor het openen ener jongerenrekening, waarbij hij opbelde dat hij dat niet kan omdat ze bij de bank mijn nieuwe identiteitskaart nog niet ingelezen hebben (of zoiets) en toen bleken ze ook nog de kaart van wederhelft E. nodig te hebben. Soit, hij over en weer om die kaarten, om veel te snel weer thuis te staan. Morgen moet hij nu terug want … inmiddels lag het computersysteem van de bank plat. Grrrr. Niet te doen, die instellingen.

Nog een laatste laag verf gelegd op de deuren. Nu enkel nog de kastdeuren van zoon J.
Snel naar de dermatoloog met dochter E. want die heeft vreselijk last van wratten op haar voeten. We dachten dat ze nog een vriesbehandeling ging krijgen, maar blijkbaar was de toestand weer verergerd, dus zou het toch niet helpen (en de dokter was zo lief om haar niet nodeloos pijn te doen). Een nieuw product voorgeschreven gekregen en over twee maanden terugkeren. Ik hoop toch dat ze er eens vanaf geraakt.
Vervolgens zelf naar de dokter omdat ik enkele voorschriften nodig had, en inmiddels naar een paar vervelende dingen wou laten kijken (niets ergs). Resultaat: twee verwijzingen voor twee verschillende onderzoeken op twee verschillende plaatsen. Holadiejee.

Gelukkig op een redelijke termijn weer thuis (een goeie drie kwartier, da’s bij hem in spoedtempo, maar veel geluk gehad: geen patiënten voor mij, en onmiddellijk een bus).
Avondmaal.
Dan eindelijk tijd om een uurtje buiten te zitten met de krant.
Genoten van een aflevering van de ongelooflijk knappe miniserie To Play the King.
Nog wat van planning gedaan, nog wat mails gelezen, nog wat blogs gelezen, nu wat schrijven en inmiddels weer hoogtijd om te gaan slapen, want morgen is het weer werkdag.

Advertenties

Responses

  1. Hebben jullie toevallig dvd-box één en drie ook van House of cards?
    Zoja, hoe geraak je daar tegenwoordig aan? Moose zoekt zich stiepel naar die dingen. Hij heeft enkel seizoen twee.

  2. Yep, we hebben de drie reeksen op dvd. Gewoon gekocht in Fnac.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: