Gepost door: pharailde | juli 22, 2009

Catwalk

Jawel, ik speel nog eens van leentjebuur bij mijn andere internetliefde gentblogt, alwaar ik uiteraard een stukje geschreven heb over Catwalk. Dochter M. heeft er, samen met de anderen, weken intensief aan gewerkt, met bloed, zweet en soms zelfs met tranen, maar het resultaat mag er alweer zijn. Een dikke proficiat aan de hele ploeg.

“Primeur! Meneer Jacques verdacht van wanpraktijken”, zo kopte het nieuwste nummer van het Star Magazine Glitter dat ons bij het binnenkomen in de handen werd gestopt. En ook “Nina, de favoriete van Catwalk over haar strijd tegen geruchten, en tegen Eva en Eline” of “De Golden Girls: ‘Neen wij splitsen niet’”.

catwalk

Wij schetsen de situatie even voor u.

Designer Meneer Jacques gaat elk jaar op zoek naar een nieuw model. Zij wordt een jaar lang hét gezicht voor zijn collectie, ‘zijn merk’. Dit nieuwe gezicht wordt uiteindelijk gekozen door de kijker van Catwalk, een televisieprogramma, genre Idool, X-factor of Maria. We staan aan de vooravond van de finale, met drie finalistes: Nina, Eline en Eva. Nina heeft zichzelf niet ingeschreven, is – ondanks haar kwaliteiten – vreselijk onzeker maar is desondanks topfavoriete. Eline, de underdog, en Eva daarentegen zijn er beiden rotsvast van overtuigd dat zij zullen winnen. De sfeer achter de schermen is hectisch: alles moet perfect zijn voor de live-uitzending van de finale. De productieleiding neemt schema’s door, de technische crew lost een personeelsprobleem op, de ‘visagie’ weet wat ze kan verwachten, de achtergronddanseressen (met o.a. de Golden Girls) worden gebrieft, de catwalk moet blinken gelijk een spiegel, enz., enz. en ondertussen duiken ook persoonlijke problemen op, en een journaliste van Glitter

catwalk

catwalk catwalk

Met hun nieuwste productie Catwalk gaat Kamer 58 door op de sinds vorig jaar ingeslagen weg: een volledig afgerond verhaal, met zang en dans in functie daarvan. Een verhaal over liefde, over je dromen waar maken, over jezelf vinden.
In de weken voor de première vang ik heel wat op over de evolutie van het repetitieproces, over vooruitgang en ook wel over problemen. Ik wist bv. dat er heel wat praktische kopzorgen waren over o.m. de nieuwe zaal. Dat alles maakt dat ik elke keer opnieuw zeer benieuwd ben naar het resultaat. En het moet gezegd, ik was meer dan aangenaam verrast. Het is weer een prachtige voorstelling geworden, verzorgd, afgewerkt, en zoals gewoonlijk schitterend gespeeld, gedanst en gezongen. Jazeker, er waren hier en daar enkele schoonheidsfoutjes, maar ik vind dat dus absoluut niet erg. Dat toont enkel dat dit een voorstelling is door enthousiaste mensen van vlees en bloed, en geen technisch perfect maar koel en afstandelijk project.

catwalk catwalk catwalk

Bij voorstellingen van Kamer 58 word ik wel altijd geconfronteerd met een serieuze handicap, en gisteren was het niet anders: ik kom ogen en ogen en ogen te kort om alles te zien. Ik geef het toe dat ik nogal gefocust ben op de prestaties van mijn dochter (ik ben dan ook een trotse moeder en ik kom daar graag voor uit), maar ook zonder dat is het een hele opgave om alles te bekijken. Geregeld is het hele podium gevuld met niet minder dan 25 meisjes en jongens die tegelijk zingen en dansen, en als er gespeeld wordt, is dat meer dan eens op verschillende plans of komt er in de andere hoek van het podium plots iemand in beeld. Het decor is zoals we dat graag hebben: heel eenvoudig en stijlvol, met een schitterende en functionele vondst. Er was een stuk afgebakend waarin a.h.w. een tweede scène werd ingebouwd, met gordijn en al, wat de mogelijkheid gaf om op een tweede plan te spelen.

catwalk catwalk

Ik was ook bijzonder gecharmeerd door de zin voor detail, zoals de scène met de drie visagistes die in een tijdschrift bladeren, waarbij zelfs de tijdschriften een eigen choreografie kregen. Dit om maar een voorbeeld te geven.

Ik zou u hier nog veel langer kunnen vervelen met een opsomming van wat er allemaal te beleven valt, maar ik heb een beter idee. Ga gewoon zelf kijken.

Nog even een heel belangrijke dienstmedeling: Catwalk speelt deze Gentse Feesten NIET in de vertrouwde Backstage, maar in De Vierde Zaal, Driebeekstraat 2 in Gentbrugge!

catwalk

catwalk

Praktisch:

Wanneer:
Voorstellingen op 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25 en 26 juli, telkens om 20 u. (opgelet: geen voorstelling op zondag 19 juli)
Prijzen:
-12 j.: € 10
voorverkoop: € 12
aan de kassa: € 14
Waar:
De Vierde Zaal, Driebeekstraat 2, 9050 Gentbrugge (naast Dienstencentrum)
Reservaties:
0474/32.85.93
kamer58@live.be
Het bedrag van de tickets kan overgeschreven worden op rekeningnummer 001-3945704-14

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: