Gepost door: pharailde | juli 7, 2009

Voorbereidselen

Onze reisplannen beginnen stilaan op zijn plooi te vallen.
Ik zei reeds dat we vorige week geboekt hadden voor een vakantiehuisje in Bekkjarvik en vandaag zaten de papieren daarvoor in de bus, zodat we dit vanavond prompt konden betalen.
Daarmee is de reis natuurlijk niet geregeld. We moeten er nog geraken ook. Het stond buiten kijf dat het een autovakantie wordt, maar daarbij is er toch wel een belangrijke hinderpaal: je moet van Denemarken in Noorwegen geraken en zwemmen is geen optie. Dus overtocht zoeken, wat inmiddels ook is geregeld: de boot vertrekt in Hirsthals (DK) om kwart voor vijf ’s ochtends, om ruim drie uur later in Kristiansand (N) aan te meren.

Jawel dus, om kwart voor vijf (en er een uur eerder zijn), wat wil zeggen dat we besloten hebben om een stuk van de nacht gewoon in de auto door te brengen. Dat geeft ons immers de mogelijkheid om de rit naar Denemarken op ons gemak te doen (zonder stress bij bv. eventuele files dat we ’s avonds nog een boot moeten halen). Dan zouden we een restaurantje zoeken en dan een tuk doen in de auto (voor die luttele uren vinden we het echt de moeite niet om op hotel te gaan).
Na het aanmeren staan ons nog vierhonder km op Noorse bodem te wachten, zonder snelweg, en om bij ons vakantiehuisje te geraken moeten we nog tweemaal een overzet nemen (en bij vertraging hopen dat die overzetboten lang genoeg varen).

In het terugkeren rijden we eerst naar Stavanger, waar we een dag of twee zullen blijven, met twee nachten op hotel. Dan rijden we de laatste ochtend door naar Kristiansand voor de boot van vier uur. Eens terug in Denemarken zouden we proberen om dan ’s nachts door te rijden naar huis. Met drie chauffeurs zou dat kunnen lukken. En lukt het niet, dan zoeken we ergens toch een hotel.

Ik ben benieuwd.

Advertenties

Responses

  1. Toch vermoeiend allemaal. Ik word al moe bij het lezen ervan.

  2. Mijn broer is een Noorwegenfanaat en is al een keer of 4 met de auto naar ginder geweest, volgens mij nam die toen ergens in Duitsland de boot, een nachtboot… Maar hij is er in elk geval zeer van te spreken, heeft het ganse land al een paar keer binnenstebuiten gekeerd!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: