Gepost door: pharailde | juli 1, 2009

And now the results from the Ghent jury

Het is een huizenhoog, wat zeg ik, het is een wolkenkrabberhoog cliché, maar het is dus effectief zo: de tijd schiet voorbij als een komeet. Nauwelijks kwam het schooljaar op gang, of het is reeds voorbij. Dochter E., nog maar net begonnen in het eerste middelbaar, gaat al naar het tweede. We zijn 1 juli en het jaar is al over de helft. Vandaag over precies een half jaar zitten we overal aan de nieuwjaarsdis. Beangstigend vind ik dat (dat voorbijvliegen welteverstaan, niet de nieuwjaarsdis).

Maar goed, bij deze tijd van het jaar horen ook resultaten natuurlijk. Niet dat ze allemaal zo schitterend gewerkt hebben (soms kon het beduidend beter) maar alle middelbareschoolgangers hier ten huize hebben een A-attest en mogen dus over naar het volgende jaar. Dochter M. moest nog nagelbijten tot vandaag, en hoewel het niet helemaal vlekkeloos is, is het toch een mooi resultaat: ze moet in augustus één enkel vak opnieuw doen (biochemie, een behoorlijk moeilijk vak lijkt me).

Volgend schooljaar lijkt het bij de jongens wel een beetje op een stoelendans. Zoon J., die nu met veel plezier humane wetenschappen volgt, heeft beslist om volgend jaar podiumtechnieken te volgen. De leerstof boeit hem wel ten zeerste, maar hij ziet het niet zitten om daar de rest van zijn leven iets mee te doen. Hij wil liever iets actiever. En zoon S.W. heeft beslist dat het kunstonderwijs toch niets voor hem is en wil nu weer naar het ASO. Hij zal nu de plaats van zijn broer in de humane wetenschappen innemen. Ik ben eerlijk gezegd wel benieuwd.

Maar dat zijn zorgen voor volgend schooljaar. Eerst vakantie.

Advertenties

Responses

  1. Wow, allemaal goed gewerkt! Toch een opluchting, hè? Hier zijn we in blije verwachting van de resultaten van Thomas’ examens.

  2. Leuk om volgen, hoe ze zo hun richting zoeken en hun draai vinden. Goed gedaan allemaal!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: