Gepost door: pharailde | juni 30, 2009

De nieuwkomers

Zaterdag hebben we dus half Oost-Vlaanderen doorkruist. ’s Ochtends naar Sleidinge om Raspoetin (het zwartje) op te halen, en ’s namiddags naar Zulte om Nabucco (de namen zijn onafhankelijk van het geslacht gekozen, want het blijken twee kattinnetjes te zijn). Tweemaal een rit met een klein miauwend wezentje op de bank.
Dat moet toch bijzonder stresserend zijn voor die beestjes: weggerukt uit hun bekende omgeving, opgesloten in een speciale draagbak, een lange rit in een warme auto, ‘gedumpt’ in een compleet vreemde omgeving met vreemde geuren en vreemde mensen (die je alleen maar willen pakken en aaien), en twee grote katten die dat vreemd volk niet echt appreciëren.

De rest van de dag hebben we eigenlijk niet zo veel meer gedaan. Alleen maar gadegeslagen. Fascinerend. De verschillende reacties van de verschillende katten.
Raspoetin, zo klein ze ook is, blies (en blaast) naar elke kat die in haar buurt komt, zelfs naar Nabucco, Nabucco loopt nogal veel te miauwen, ook al heeft ze net gegeten (is trouwens nogal een veelvraat), Tornado was onrustig maar toch wel nieuwsgierig en kwam af en toe snuffelen, maar Luna is ronduit kwaad en verontwaardigd. Ze verstopt zich boven of buiten en zal zich enkel laten zien als ze zeker is dat ze geen een van die kleine ‘mormels’ in het vizier heeft. We proberen haar dan ook, in de mate van het mogelijke, zoveel mogelijk aandacht te geven.
Tornado vindt inmiddels alles best ok. Vooral de nieuwe smaken van het speciale eten voor de kleintjes vindt hij bijzonder interessant. Maar hij laat zich evengoed wegduwen door Nabucco als die haar zinnen gezet heeft op zijn eten.

En opvoeden, dat komt er ook bij, zowel katten als kinderen. Dat laatste in de zin van: “niet zoveel eten geven, laat ze slapen, neen ze mogen daar niet op, enz.” Het eerste in de zin van: leren waar de kattenbak is en waarvoor dat dient (ze waren gewend om altijd buiten te gaan), zorgen dat ze voldoende eten (was met Raspoetin niet evident) en drinken, hen uit de plantenbakken plukken, de deur dichthouden zodat ze nog niet naar buiten kunnen, enz.”

Raspoetin
(Een betere foto heb ik nog niet van Raspoetin,
want dat zwart op donkerblauw is niet zo evident
om te fotograferen)

Nabucco1

Nabucco2
(Zo kan je ook slapen natuurlijk)

Voor de rest is het erg genieten van de capriolen van die kleine katjes. De nieuwsgierigheid, het sluipen naar het onderwerp van interesse, al is het het kleinste pluisje, het met vier pootjes tegelijk omhoogspringen of het achteruitspringen als dat onderwerp onverhoeds beweegt of lawaai produceert. Al is het zelf ook wel schrikken als tijdens je ontbijt plots zo’n zwart pluizenbolletje in je zij springt. Maar het summum blijft toch het achternazitten van hun eigen staart.
En als ze dan op je schoot in slaap vallen.

Advertenties

Responses

  1. Zo schattig! Zo’n pluizebolletjes! Amai, 4 katten, da’s leven in huis!! Ben nu aan het dogsitten voor mijn ouders, 4 honden in huis, best vermoeiend eigenlijk 😉

  2. ubercute…

  3. […] houden (en om lang van de rode bladeren te kunnen genieten natuurlijk). Vorig zomer namen dan ook twee kattenjongen hun intrek bij ons, en ja, die aanzagen de plantenbak dan ook meer dan eens als kattenbak. Tegen de […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: