Gepost door: pharailde | juni 30, 2009

Administratie

Vanavond de hele tijd met administratie bezig geweest.
Gelukkig konden we ons op het terras nestelen, met pc en lange internetdraden en al, alwaar het minstens vijf graden koeler was dan binnen (gelukkig koelt het tijdens dees warme dagen ’s avonds goed af zodat slapen geen probleem is). Helaas moesten we naar binnen toen het te donker werd, cijferkes correct lezen en intypen is niet zo evident bij onvoldoende licht.

Eerst en vooral: knopen doorgehakt ivm vakantiewoning in Noorwegen. Het begon al goed: de eerste twee op ons keuzelijstje bleken niet meer vrij te zijn toen we effectief wilden boeken. Maar het derde was wel nog vrij. Een huisje in Bekkjarvik, op een eiland ten zuidwesten van Bergen, een stad die we absoluut willen bezoeken (Stavanger ook uiteraard, met een bezoekje aan de ouders van het lief, maar dat proberen we op de terugtocht te doen).
Nu maar hopen dat de verdere afhandeling van het dossier en de betaling en zo, ook vlot verlopen, zodat we de zoektocht en procedure niet weer van voren af aan moeten herbeginnen.

(Tussen haakjes, zijn prinses valt heel goed mee. Een heel mooi en lief meisje, weliswaar heel stil en bedeesd, maar ik denk dat dat normaal is. Zo plots gedropt worden tussen een bende toch wel abnormalen, dat moet niet evident zijn)

En dan, de jaarlijkse verplichting die altijd maar weer uitgesteld wordt: de belastingen. Sinds we nu een kaartlezer hebben, toch maar geopteerd voor tax-on-web. Eerst uitgeprobeerd met de aangifte van dochter M. (jawel, ook al verdienen ze niets, een aangifte moet er zijn). Het was voor sommige zaken even uitzoeken, maar het lukte toch vrij goed. Dan de onze. Het begon al met het probleem dat hij onze identiteitskaarten niet wou lezen (website kan niet worden weergegeven). Bon, heropgestart en dan lukte het wel. Tot we de identiteitskaarten moesten wisselen. Zelfde probleem, zelfde remedie. Boel opgelost en ingediend. Ook al moet je redelijk stressbestendig zijn om eventuele pc-problemen op te lossen, ik vind het toch een gemak, dat online invullen. En het spaart een nachtelijke rit naar de Zuiderpoort uit om onze omslag bij de rest in de uitpuilende brievenbus te wurmen.

(Dit bericht is geschreven met een kleine Raspoetin die zich op mijn bureau nestelde, tussen mij en het klavier. Iets minder comfortabel om te schrijven, maar wel supergezellig).

Advertenties

Responses

  1. Vooruitzichten!

    Maar wie let er dan op de nieuwe katjes?

  2. @ Zapnimf: Zoon J. heeft besloten dat hij thuisblijft. Hij moet dus maar voor de katten zorgen ook

  3. […] te geraken, want er moet een en ander aanwezig zijn vooraleer uw e-id kan ingelezen worden, bv. De eerste keer ging dat nog redelijk, maar vorig jaar had dat heel wat meer voeten in de aarde omdat ik inmiddels […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: