Gepost door: pharailde | juni 26, 2009

Poezenhistorie

Een en ander begon een kleine twee maanden geleden. Eigenlijk nog vroeger, toen Kiara besloot het tijdelijke met het eeuwige te verwisselen. Achteraf waren de kinderen nogal aan het zagen of we pleeeeeeeeeeeeeeeeeease opnieuw een klein katje in huis zouden halen, want ze waren nu gewoon aan drie (vroeger zelfs vier, maar Isis is enkele jaren het verkeersslachtoffer geworden, nota bene tijdens een autoluwe zondag) en als er nu iets zou voorvallen aan een van de andere twee dan hadden we maar een poes meer en dat is toch echt niet leuk.
Enfin, wij gezwicht, niet zo moeilijk hoor, te meer dat ik eigenlijk al lang droom van een zwarte kat. Maar zoon S.W. kwam op een goede dag thuis dat de poes van een klasgenote gejongd had. En ja, dat ene zwart-witte katje zag er wel schattig uit. Dus ja, ze mochten dat voor ons reserveren.
Twee of drie dagen later wist dochter M. te vertellen dat iemand van haar jaar ook kleine katjes had. Zwarte. Toen was ik helemaal verkocht. Zodus zal dat beestje, inmiddels Raspoetin gedoopt, ook een thuis vinden bij ons.

14ccrpw

Maar, maar, maar. Ergens begin vorige week kwam zoonlief S.W. met slecht nieuws op de proppen: de zus van die klasgenote is ondertussen zo gehecht geraakt aan dat ene katje, dat ze het niet meer wil wegdoen. In eerste instantie vond wederhelft E. dat we het dan maar bij één extra poes gingen houden, maar dat was buiten de waard (lees ons kroost, en om eerlijk te zijn, ook ikzelf wel) gerekend. En dus komt morgen ook Nabucco bij ons. Onze jongste dochter vond dat de schattigste van de nog beschikbare katjes (ja, we hadden zowaar bijna last van keuzestress, en er gingen zelfs stemmen op voor dan maar drie poezen bij, maar dat vond ik dan toch wel net iets te veel van het goede).

Foto's-0012

Morgen is dus D-day. Ik ben ten zeerste benieuwd. Niet het minst om te zien hoe onze andere twee viervoeters zullen reageren.

Advertenties

Responses

  1. Zooo lief. En zo’n schoon blauwe ogen! Ik ben ook verzot op zwarte katten.

  2. nabucco en raspoetin zijn goeie namen voor katten. Maar hou raspoetin toch maar wat in ’t oog… 😉

  3. Onze Lola is ook volledig zwart, en een echt juffertje! En een lapjeskat heb ik ook altijd al gewild, maar nooit tegen gekomen!
    Onze nieuwste aanwinst (geadopteerd) heeft me gisteren al zo ongelooflijk hard gekrabd (door het schrikken van de andere katten) dat ik al op spoed heb gezeten.

  4. @Happy Genes: helaas zijn die blauwe ogen reeds weg (is zoals bij mensenbaby’s: worden allemaal geboren met blauwe ogen)

    @ysabje: Raspoetin heeft haar naam niet gestolen, blijkbaar, je doet er in elk geval niet mee wat je wil

    @Marleen: oei, da’s minder. Was het ontstoken geraakt? Ik hoop alvast voor jullie dat alle katten het toch redelijk met elkaar kunnen vinden (als ze al niet constant lopen blazen of vechten, vind ik dat al heel geslaagd)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: