Gepost door: pharailde | juni 25, 2009

Eigen kamer

Het is eindelijk gelukt.
Na achttien jaar, en af en toe flink gezaag, heeft zoonlief zijn eigen kamer. En toppunt: de allereerste nacht (en veel volgende nachten) sliep hij alweer niet alleen. Maar nu wel met de persoon van zijn keuze. Want ze is gisteravond gearriveerd (met de nodige stress want we waren eigenlijk wat te laat vertrokken, en dan zaten we in de file rond Gent, en het was heet in de wagen, en ik had bovendien op de valreep gezien dat het vliegtuig een kwartier vroeger dan voorzien ging landen, en dus moest ze nog eventjes wachten), zijn allerliefste.

Het was voor de rest een race tegen de klok om de kamer voldoende klaar te krijgen, want er moest uiteraard ook voor examens gestudeerd worden. Vorig weekend en dinsdagavond kreeg zoonlief gelukkig hulp van zijn vrienden voor de schilderwerken. Dinsdag werden de deuren geplaatst (na vier en een half jaar, zomaar eventjes vijf binnendeuren ineens erbij, wat een luxe!) en gisteren had ik vrijaf genomen om de boel proper te maken zodat er verhuisd kon worden: ingemaakte kast van het ruim voorradig stof en zaagsel ontdoen, ruiten kuisen, vloer stofzuigen en dweilen. Op het eerste gezicht niet zoveel werk, ware het niet dat er bij die schilderwerken ook redelijk wat verf op niet te verven plaatsen terechtkwam, zoals op de ramen (niet behandeld hout, en dus geen sinecure om dat eraf te krijgen, want blijkbaar werd er niet zo goed afgeplakt) en op de vloer (geolied hout, dus dat viel beter mee, maar er moest af en toe toch flink gewreven worden).

Kamer 1 Kamer 2

Kamer 3 Kamer 4

Ondertussen plaatste wederhelft E. de stopcontacten en schakelaars terug (die verwijderd waren voor het pleisteren) om dan te moeten vaststellen dat er toch iets niet klopt want er is blijkbaar geen stroomtoevoer. Dat probleem moet nu ook nog worden uitgeklaard.

Maar de meubelen stonden boven vooraleer we naar Zaventem vertrokken, weliswaar nog in IKEA-versie (wel zonder de verpakking). Inmiddels is dat ook allemaal in orde gekomen. Ze mocht al onmiddellijk beginnen met de handen uit de mouwen te steken.
Nu deze kamer nog wat verder afwerken (deur en kastdeuren schilderen, plinten plaatsen, lamp(en) kopen), en dan voortdoen met de rest, zoals de tweede helft van de zolder, de toekomstige kamer van zoon J.

Kamer 5 Kamer 6 Kamer 7

(Oh ja, zoals we konden verwachten, liet uitgerekend gisterochtend het toilet op de badkamer het voor de zoveelste keer afweten. Benieuwd hoelang de andere het uithouden. Geloof het of niet, maar anderhalf jaar geleden, toen tijdens de kerstvakantie een Roemeense vriend van dochter M. kwam logeren, gebeurde precies hetzelfde)

Advertenties

Responses

  1. Spannend! En ook: wijs!

  2. Geweldig, dat ze zo hun eigen stekje hebben.

  3. Dat ziet er geweldig… en later kan je er een prachtige hobbykamer van maken 😉

  4. Maar wij zijn vooral nieuwsgierig naar de prinses! hoe valt ze mee en al?

  5. Leukleuk, zo’n kamers.
    Minder leukleuk, zo’n wc’s.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: