Gepost door: pharailde | juni 14, 2009

Kiezing

Vorige week verschenen op Gentblogt. Al een week geleden, ik weet het, maar het lukt mij niet altijd goed om de dingen hier actueel te houden.

“Het was jarenlang een gezinsuitstap, gaan stemmen: met vier kinderen (die te klein waren om alleen te laten) naar het stembureau, onderwijl papa gaan bezoeken die meestal voorzitter van het bureau was. Steevast hingen er twee oproepingsbrieven aan de koelkast.
In de loop der jaren werden de kinderen groot genoeg om alleen te blijven en werd het minder en minder een gezinsuitstap.
Maar die grote kinderen worden ook volwassen en bij de vorige verkiezingen hingen er plots drie oproepingsbrieven uit. In april werd onze oudste zoon ook achttien, en kijk, de koelkast begint al aardig vol te geraken.

kiezinge

kiezinge De voorbije weken leverde dat aan tafel soms ook geanimeerde gesprekken over politiek op. Wel boeiend om de visie van je kinderen daarop te leren kennen (en geruststellend dat die tot op zekere hoogte aansluit bij die van jou).

De uitstap naar het stembureau zou weer een gezinsuitstap worden, met bezoek aan papa die enkele maanden geleden weer opgeroepen was als voorzitter. Gelukkig kreeg hij twee weken geleden bericht dat hij op de reservelijst stond, en konden we vanochtend wat langer uitslapen. Te lang volgens de jeugd, want zij hadden afspraken vandaag en gingen al rond tien uur hun stem uitbrengen.

Wij oudjes togen rond twaalf uur richting stembureau nr. 38 en vereeuwigden een vrolijk en opgewekt bureau. “’t Is voor de pers”, zei mijn wederhelft. “Jawel, voor Gentblogt”, zei ik. “Oh ja, Gentblogt!”, antwoordden ze in koor.”

kiezinge

kiezinge

Advertenties

Responses

  1. Tchin. Op mijnen oproepingsbrief staat zo geen fotoke

  2. ik wil ook nen stembrief met een fotootje

  3. Dat is daar nog zonder pc?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: