Gepost door: pharailde | april 20, 2009

Experiment

Sinds enige tijd moet de BTW-aangifte elektronisch gebeuren ipv op papier.
Vorige week is eindelijk de elektronische kaartlezer toegekomen.
Door drukke tijden is het er nog niet van gekomen om een en ander te bekijken, maar vandaag is D-day, want dan moet de aangifte binnen zijn (heb ik al ooit gezegd dat wij nogal mensen van de laatste knip zijn?).

Het wordt dus een spannende avond: eerst moet dat kaartlezerding geïnstalleerd worden. Dat zou nog kunnen meevallen. Misschien.
Maar dan moet wederhelft E. die BTW-aangifte nog ingevuld krijgen (en tussen ons gezegd en gezwegen, hij en pc’s, dat zijn niet altijd de beste vrienden).
Ik hou mijn hart vast (want stiekem droom ik al van een elektronische belastingsaangifte).

Update: uiteindelijk is alles gelukt, maar het heeft toch wel wat voeten in de aarde gehad, en wat slaap minder (akkoord, er is maar redelijk laat aan begonnen). De kaartlezer installeren ging zonder problemen, maar dan moest nog de pin-code van de identiteitskaart teruggevonden worden (niet onbelangrijke voorwaarde voor het welslagen der onderneming) wat geen evidentie was (ahum, ahum). En dan was er nog ergens een error bij het herkennen van de kaart of zo. Het invullen zelf verliep ook probleemloos (het gevloek dat vanachter de pc opsteeg omwille van de veel te kleine cijferkes beschouwen we maar als probleemloos), noch het doorsturen maar dan bleek de aangifte niet ondertekend te zijn, en toen was het zoeken waarom dat niet lukte (bleek dat de site van het ministerie eerst door onze pc als vertrouwde site moest erkend worden), en toen alles opnieuw gedaan, met positief resultaat, maar dan moest er nog vanalles in Adobe aangepast te worden opdat dit programma de geldigheid van de uitreiker van het ontvangstbewijs zou herkennen (of zoiets), en na middernacht werkt die grijze massa toch niet zo vlot meer, maar uiteindelijk is alles dus goed gekomen.
Op naar de belastingsaangifte online. Ik ben benieuwd.

Advertenties

Responses

 1. veel succes ermee!

 2. En over een paar dagen te laat gaan ze ook niet struikelen hoor.

 3. Wij waren ooit een week te laat, nooit geen reactie op gehad dus…doe het op uw gemakske 😉

 4. ah, vreselijk mee gesukkeld.
  moest nog vanalles bij installeren in mn browser tegen dat het wilde marcheren.

 5. http://www.taxonweb.be

  Veel plezier met je electronische belastingaangifte

 6. @zapnimf en @tijdtussendoor

  Het venijn van een te late aangifte zit hem niet direct in de boete die je al dan niet krijgt, maar van de positie waar je in terecht komt. Althans bij de belastingsaangifte, maar ik vermoed dat dat ook bij de BTW-aangifte zal gelden.

  Als er een betwisting is van de belastingsdienst, dan moet die bewijzen dat je ergens een fout hebt gemaakt. Tenminste als je ze op tijd hebt ingediend. Als dat niet zo is, dan moet jij bewijzen dat je alles wel degelijk correct hebt gedaan

  En dat kan dus een verschil opleveren

 7. O? Maar wij vullen altijd alles correct in! Toch? 😉


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: