Gepost door: pharailde | april 15, 2009

Fleurig

Gisteren het terras eindelijk van enige flora voorzien.

Met het zonnige weer van de afgelopen dagen, kwamen ook de groene kriebels. Bovendien wou dochter M. enkele plantjes op haar kamer een nieuwe behuizing geven, want ze waren duidelijk hun piepklein potje ontgroeid. Het plan was om samen naar Intratuin te rijden (een gemak jong, dat rijbewijs van haar), maar een of ander voorgevoel deed mij voor alle zekerheid toch even hun site checken. Al lachend zei ik nog: “zie eens dat ze op dinsdag gesloten zijn”. Stel u mijn verbijstering voor toen bleek dat dat effectief het geval was. En mijn opluchting dat we niet voor niets naar Lovendegem gereden waren. Dan maar naar de Brico. En zowaar gevonden wat we nodig hadden. Inmiddels ziet het terras er al iets fleuriger uit, met lavendel en rozemarijn en viooltjes en rode verbena en witte sutera (tenzij dat altijd wit is natuurlijk, geen idee eigenlijk).

terrasplanten

En tot onze grote vreugde konden we de voorbije dagen vaststellen dat de es, die wederhelft E. vorig najaar ergens vanop een verlaten plek in het wild naar onze tuin (enfin, wildernis) verplant heeft, toch knoppen heeft die op openbarsten staan, misschien nog niet met een knal zoals bij Jan De Wilde. Duim met ons mee dat we over enige jaren kunnen genieten van de lommerte van zijn bladerdek.

es

Toch nog even over het voorbije lange weekend.
Vorige week donderdag genoten we met volle teugen van het tweede deel van de Tien Geboden in het NTGent, een knappe productie die het eerste deel minstens evenaarde. Eén minpuntje: we houden steeds minder van roepen op het toneel (de tekst wordt daarbij zo onverstaanbaar) en bij het laatste gebod was dat iets te veel aanwezig. Voor de rest was dat heel knap gespeeld, er waren goed uitgediepte verhalen – met dubbele bodems waarbij je soms wel eens tweemaal moest nadenken, en de regie was uitstekend. Alleen al de overgangen tussen de verhalen, heel subliem – getuige de wijze hoe een actrice van klein meisje (de rol in een vorig verhaal) transformeerde tot jonge vrouw (de rol in het daaropvolgende stuk), voor onze ogen, gewoon op scène, terwijl je je helemaal niet bewust bent dat ze van rol verandert.

Vrijdag was nog werk- en boodschappendag, zaterdag was redelijk productief (ruiten gekuist, gewassen, eetkamer en living gekuist) en ’s avonds maakten we weer onze opwachting in het theater. Jawel, onze dochters stonden weer op de planken voor de jaarlijkse Looney Tunes, een open repetitie als het ware. En het blijft leuk om naar hen te kijken.
Zondag was het Pasen, waarbij we voor de brunch bij mijn ouders verwacht werden en voor het avondmaal bij mijn schoonmoeder. Heel gezellig allemaal, maar toch vermoeiend, en de kinderen misten wel een stukje van de paassfeer thuis, ook al voelen ze zich te groot om eieren te zoeken. Dit dan maar overgeheveld naar paasmaandag, met de paaseieren bij het ontbijt. De rest van de dag heerlijk rustig wat aangelummeld en genoten van het mooie weer op het terras, en ’s avonds de barbecue uit zijn winterse opslagplaats uitgegraven.

Inmiddels zijn we weer aan het werk (en kijken alweer uit naar het weekend, shhtt), met een bezoekje aan vrienden L. en J. op het programma en een ritje naar Zaventem op zondag om zoonlief af te halen.

Advertenties

Responses

  1. Je bent er vroeg bij, ik wacht nog wat ijsheiligen af vooraleer ik ga potten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: